Сграда за спортни дейности в областта на спортната гимнастика ще

...
Сграда за спортни дейности в областта на спортната гимнастика ще
Коментари Харесай

Решено е изграждането на спортна зала в столичния район „Лозенец“

Сграда за спортни действия в региона на спортната гимнастика ще бъде построена в столичния регион „ Лозенец “. Сградата ще бъде ситуирано на повърхност от 1758 кв. м.

Общинският съвет на София одобри отчет от градоначалника Йорданка Фандъкова за одобрение на определен претендент за основаване на срочно и безплатно право на градеж върху неподвижен парцел със статут на частна общинска благосъстоятелност, намиращ се в регион „ Лозенец “, ул. „ Люботрън “, за период до 30 години.

Инвестиционният план е поверен на „ Сдружение състезателен клуб по гимнастика и стрийтфитнес Стрийт Уоркаут България “. От предлагането на сдружението, разказано в отчета, излиза наяве, че общата разгърната застроена повърхност ще бъде 1678 кв. м. На нея са планувани да бъдат построени зони за спорт и сложно публично обслужване , обслужващи пространства и паркинг.  Общата стойност на вложенията е 1 267 250 лева без Данък добавена стойност.

Срокът за привършване на строително-ремонтните действия по построяването на спортната зала е до две години от датата на влизане в действие на позволение за градеж. 

От сдружението оферират безплатно да дават обекта за потребление от възпитаници , учащи се в учебните заведения от региона и за осъществяване на училищен игри в границите на осем часа седмично. Това е минимумът от време, който е посочен като условие от общината към вложителя.

За същото време спортната зала би трябвало да бъде предоставена и за проведени събития за деца и младежи с увреждания , друг обществен статус и етническа принадлежност. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР