”Сезонът върви доста добре. Ако няма някаква извънредна ситуация с

...
”Сезонът върви доста добре. Ако няма някаква извънредна ситуация с
Коментари Харесай

Христо Проданов: Сезонът върви добре, по-силен е от предишния

”Сезонът върви сносно. Ако няма някаква изключителна обстановка с коронавирус, нещата ще бъдат добре. Още не може да стигне равнищата от 2019 година, само че сезонът е по-добър от предходния”, изясни министърът на туризма Христо Проданов.
Около 100 хиляди резервации за идващите две седмици, само че приканвам да има непоколебим надзор. Трябва да има доказателство, че всеки човек, който стъпва на територията на страната е здрав, сподели още Проданов пред bTV.

" Изискванията, които са за всички жители от Европейски Съюз, би трябвало да важат и за другите дестинации. Да - непоколебим надзор, само че никога затваряне. Това е разумно. Ние не сме във фаза, в която болните да са в няколко райони и да ги ограничим. Болните са из целия свят и даже да затвориш някоя страна - не оказва помощ. Помагат прецизните ограничения. Битката е в това здравната система да издържи ", сподели Проданов.

" Много добър метод от Министерство на здравеопазването беше да пуснат авансово заповедта, с цел да може браншът да каже забележките си. Изключително малко анулации има. Имаме и дипломатическо напрежение, тъй като наши сътрудници от Израел споделиха, че не желаят да бъдат третирани като втора или трета ръка хора, тъй като към този момент са на четвърта игла и са по-ваксинирани от доста други страни в Европейски Съюз. Казаха, че ще ни сложат в черния лист и България няма да се употребява като туристическа дестинация ", уточни министърът.

Той заяви, че от 28 януари ще стартира разяснителна стратегия за разпределяне на помощ в общ размер от 30 млн. за туристическия отрасъл. Вече имаме нотификация от Европейска комисия, тъй че тези помощи към този момент са утвърдени. Ще създадем една разяснителна акция по какъв начин да взе участие туристическият бизнес. Надявам се от 28 януари тази стратегия да започва, обясни Проданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР