Сезонът в efbet Лига може да завърши без изпадащи отбори.

...
Сезонът в efbet Лига може да завърши без изпадащи отбори.
Коментари Харесай

Без изпадащи отбори в efbet Лига, в родния футбол всичко е възможно

Сезонът в efbet Лига може да приключи без изпадащи тимове. Тази концепция броди измежду някои членове на Изпълкома, само че към момента не е афиширана. Темата може да излезе на авансцената едвам след паузата за национални тимове – в седмицата след 4 април, дата на парламентарните избори.

По принцип сходна по наредба на УЕФА смяна се прави година по-рано, само че в родния футбол всичко е допустимо и даже към този момент има подобен казус със промяна на формата на лигата, който през 2016 година евроцентралата утвърди. И в този момент не е изключено да се стигне до рокада с връщане на остарялата класическа скица с 16 тима, вместо с актуалните 14, написа " Труд ".

Подобна концепция се дискутира още от 2019-а насам, когато изтече 3-годишнит контракт с нидерландската компания „ Хипер-кюб “, предложила революционни промени в елита, включващи делене на класирането след постоянния сезон на първа шестица и втора осмица.

Предвид тежката финансова рецесия, налегнала тимовете от Втора лига, надали ще има искащи за промоция, разнообразни от Пирин Благоевград и Локомотив София. Третия в крайното нареждане ще играе бараж, както е и в този момент по правилник.

От предишния сезон се регламентира непосредствено изпадащ от втората осмица, а за този се реши тази орис да имат последните два отбора в долната четворка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР