Севернокорейски войник избяга в Южна Корея, преминавайки през Демилитаризираната зона,

...
Севернокорейски войник избяга в Южна Корея, преминавайки през Демилитаризираната зона,
Коментари Харесай

Севернокорейски войник избяга в Южна Корея 

Севернокорейски боец избяга в Южна Корея, преминавайки през Демилитаризираната зона, разделяща Корейския полуостров, съобщи Франс прес, като се базира на южнокорейската войска.

Случаите на дезертиране през една от най-укрепените граници в света са необичайност. От края на Корейската война насам над 30 000 севернокорейци избягаха на юг, само че прекосяванията през Демилитаризираната зона са необичайност. Повечето минават през границата с Китай, която е надалеч по-слабо охранявана, преди да доближат Южна Корея през трети страни.

Войникът е бил видян в река Имджин в сряда вечерта благодарение на принадлежности за наблюдаване, на юг от Демилитаризираната зона, до момента в който в региона е валял мощен дъжд и е имало гъста мъгла. Той е бил арестуван и подложен на разпит според процедурите, заяви южнокорейската войска. Военният е бил разпознат в качеството му на военнослужещ на дейна работа и е изразил желанието си да дезертира.

В непосредственост до река Имджин през вчерашния ден беше открит и трупът на различен мъж, за който се допуска, че също е севернокорейски боец. Не е ясно при какви условия е починал той, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР