Северна Македония ще намери решение на въпроса с България след

...
Северна Македония ще намери решение на въпроса с България след
Коментари Харесай

Северна Македония очаква решение след изборите в България

Северна Македония ще откри решение на въпроса с България след изборите в страната. Това разгласи македонският министър председател Зоран Заев, представен от Слободен щемпел.

Мнението на Заев е, че за страните от Западните Балкани няма опция на влизането в Европейски Съюз. Посочва се, че промените в страната се вършат за положителното на младежите, което е довело и до другарство с Гърция.

Припомня се, че преди една година беше взето решение за старт на договарянията. България упорства първо да бъдат решени двустранните въпроси, преди да се премине към диалозите.

Заев съобщи, че това не е другарска позиция. Според него тя се основава на наближаващите избори в страната, когато политиците не работят доста прагматично.

Премиерът счита, че решение с България ще бъде открито и че двете страни ще продължат своето съдействие. Очаква се сред двете страни да има в допълнение съдействие в разнообразни сфери.

Северна Македония признава всички европейски идентичности и няма искания към България. Признава се, че България е първата страна, призналa Македония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР