Северна Корея в сряда повтори заплахата да отговори на американско-южнокорейските

...
Северна Корея в сряда повтори заплахата да отговори на американско-южнокорейските
Коментари Харесай

Пхенян с нови заплахи към Южна Корея и САЩ за ученията

Северна Корея в сряда повтори опасността да отговори на американско-южнокорейските военни учения, за които твърди, че са подготовка за инвазия, съобщи АП.

В изказване, оповестено от държавните медии в сряда, висшият представител на Северна Корея Ким Йон Чол осъди Южна Корея за продължаването на съюзническите учения и предизвести за противопоставяния, които биха предиздвикали Сеул да осъзнае, че е изпаднал в рецесия на сигурността.

Припомняме, че ден по-рано сестра на Ким Чен-ун се нахвърли на Южна Корея за военните учения.

Изявлението на Ким Йо Чен е откакто южнокорейските медии оповестиха, че съюзническите армии ще стартират четиридневна предварителна подготовка във вторник, преди да проведат учения на 16-26 август.

Тя изясни, че е получила пълномощия да разгласява изказването, което значи, че известието идва непосредствено от брат ѝ.

Не е ясно дали опасността на Северна Корея да усили своите благоприятни условия за предпазен удар алармира за обновяване на тестовата активност.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс акцентира, че ученията са от чисто защитителен темперамент. " Съединените щати нямат враждебни планове към КНДР, сподели Прайс. Ние поддържаме междукорейския разговор и ще продължим да работим с нашите южнокорейски сътрудници за тази цел ".

Стана ясно също по този начин, че КНДР не дава отговор на телефонните позвънявания на Юга посредством връзка за връзка и военни горещи линии за втори следващ ден в сряда, обявиха публични лица. Двете Кореи неотдавна възвърнаха връзка след година безмълвие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР