Северна Корея разкритикува Република Корея заради провеждането на военни учения,

...
Северна Корея разкритикува Република Корея заради провеждането на военни учения,
Коментари Харесай

КНДР: Южна Корея винаги ще си остане враг

Северна Корея разкритикува Република Корея поради провеждането на военни учения, предупреждавайки, че обстановката се връща към ситуацията преди дипломатическото разведряване през 2018 година В същото време водачът на КНДР Ким Чен-ун изпрати депеша на китайския президент Си Дзинпин, осведоми Агенция Франс Прес.

Ким поздрави китайския президент за " триумфа " на Пекин в битката с ковид, оповестява KCNA. Лидерът на Северна Корея пояснил, че е щастлив от триумфа на Китай, а също по този начин е изпратил поздрави на всеки член на Китайската комунистическа партия.

КНДР затвори границите си в опит да се защищити от ковид. Пхенян твърди, че в страната няма инфектирани с ковид.

През последните седмици се появиха спекулации за здравословното положение на Ким Чен-ун, откакто изчезна за няколко седмици. Но Съединени американски щати и Южна Корея опровергаха спекулациите.

Ким участва на откриването на цех за торове, обявено от държавната медия на КНДР в събота. Това е първата му обществена демонстрация от 11 април. Отсъствието му докара до спекулации, че водачът на Северна Корея има здравословни проблеми. Южнокорейска медия заяви, че Ким е претърпял сърдечна интервенция.

Преди дни от Сеул обявиха, че Ким Чен-ун е понижил публичните прояви поради ковид.

Китай е основен съдружник на Северна Корея и главен търговски сътрудник.

Преговорите сред Пхенян и Вашингтон за нуклеарната стратегия на КНДР са блокирани от последната среща на върха сред Ким и Доналд Тръмп в Ханой, която приключи без съглашение. Оттогава връзките сред Северна Корея и Република Корея са надълбоко замразени, макар че Ким организира три срещи с южнокорейския президент Мун Дже-ин през 2018 година

Днес Пхенян изрази недоволството си от проведените от Сеул тази седмица военни учения в Жълто море.
" Сега всичко се връща към началната точка от преди срещата Север-Юг през 2018 година ", предизвести представител на военното министерство на КНДР.

Ученията ни припомниха още един път очевидния факт, че постоянно враговете остават врагове, добави представителят и акцентира, че обстановката изисква реакция от КНДР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР