Сериозни трусове клатят върховете на Продължаваме промяната“ през последните два

...
Сериозни трусове клатят върховете на Продължаваме промяната“ през последните два
Коментари Харесай

Василев изритва Кирил Петков от политиката?

Сериозни земетресения клатят върховете на „ Продължаваме промяната “ през последните два месеца. Напрежението е подбудено освен поради комплицираната политическа обстановка към излъчването на постоянно държавно управление, само че и заради съществени различия, които са зародили сред водачите на Политическа партия. Това се вижда и от оферти състав на кабинет от страна на „ Промяната “.

Най-сериозният раздор е сред главните фигури в Политическа партия – Асен Василев и Кирил Петков, написа „ Филтър “, като се базира на свои източници.

Неслучайно името на Петков липсва от листата на проектокабинета, в който участват Василев и Даниел Лорер. Това неявяване е знаково и е дълго премислян ход. Бившият финансов министър от ден на ден осъзнавал, че съратникът му е изгубил престиж като политически водач, а в изявите му доминира страст вместо подготвеност. По време на срещата с ГЕРБ в Народното събрание Борисов умишлено се обръщаше към Василев, като неглижираше наличието на Петков. Такова било държанието на водача на ГЕРБ и при неофициалните срещи, които провеждал с двамата на място, което и до през днешния ден не е известно. 

Източници на „ Промяната “ настояват, че Асен Василев от ден на ден се вслушвал в концепциите на Борисов, като си давал сметка, че е по-разумно да се откри някакъв път за общи дейности, без електоратът на партията му да бъде извънредно подразнен.

Реклама

Василев също така имал съществени възражения против основната роля, която играела Лена Бориславова в Политическа партия. Макар да чака първото си дете, амбициозната юристка продължавала да дирижира съпартийците си и никой не смеел да направи каквото и да е изказване без нейната благословия.

Василев считал, че забъркването на Бориславова в пикантни злословия с Петков, без значение дали са правилни, подбива съществено имиджа на харвардците. Самият той бил извънредно непосредствен със брачната половинка на Петков – Линда, и от дълго време се опитвал да парира близостта на Кирил с Лена.

Паметливи даже си спомнят една преживелица от летището, когато Асен Василев и Линда безусловно смъкнаха Лена от държавния аероплан по времето, когато Политическа партия управляваше в четворната коалиция с Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “.

Процесът на еманципирането на Асен Василев от досегашния му непосредствен другар се засилвал. Запознати със протичащото се в партията даже настояват, че финансовият министър в две държавни управления обмислял проект за последователното неглижиране на Кирил Петков, което съгласно него щяло да бъде съображение обществото да припознае Политическа партия като сериозна групировка, която мисли за действителни политика.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР