Сериозна криза във врачанската болница. Лекари и медицински сестри напускат

...
Сериозна криза във врачанската болница. Лекари и медицински сестри напускат
Коментари Харесай

Лекарите и сестрите от детското отделение на болницата във Враца напускат

Сериозна рецесия във врачанската болница. Лекари и медицински сестри напущат детското поделение, а до седмица изтичат предизвестията им. Провеждат се серия от срещи на разнообразни равнища, с цел да бъде позволен въпросът, само че въпросът към момента стои.

Един от напускащите лечебното заведение е педиатърът и член на УС на БЛС доктор Бисер Тодоров. По думите му това не е локаут. „ Ситуацията е от 7 години. Основната причина са непостижимите и невъзможни условия на труд, в които правят работата си лекарите. Не е заплатата главната причина, а невъзможността да излезем в отпуск ”, изясни той. И даде образец по какъв брой неизползвани дни имат всички от сътрудниците му.

Лекарят добави, че наличният състав е на санитарния най-малко и по тази причина почивките са задача невъзможна, заяви „ Нова телевизия “.

Живка Стоянова е майка на три деца. Тя показа, че родителите в града са доста обезпокоени, тъй като децата им няма къде да бъдат лекувани. Те упорстват за отговори от шефа на болничното заведение.

Областният шеф на Враца Надя Донкинска съобщи, че е търсено решение на проблема – за злощастие, без триумф.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР