Сензационната Цвети Пиронкова вече е на българска земя, след като

...
Сензационната Цвети Пиронкова вече е на българска земя, след като
Коментари Харесай

Пиронкова: Отидох без очаквания, а бе един от най-добрите ми турнири

Сензационната Цвети Пиронкова към този момент е на българска земя, откакто се завърна от US Open. Родната тенисистка сподели прелестна игра в Ню Йорк и ни донесе безчет незабравими страсти, стигайки до 1/4-финалната фаза на шампионата, където за жалост отстъпи на Серина Уилямс в героична борба. Пиронкова съобщи, че е стартирала шампионата без упования, само че е била изцяло наясно, че се намира в добра форма.

"И за мен шампионатът бе прочувствен. Отидох без упования, месеци преди този шампионат усетих, че встъпвам в добра форма, само че в никакъв случай не знаеш след толкоз дълга пауза по какъв начин ще реагираш на надпреварите. Нещата се развиха добре за мен, настилката в Ню Йорк е нова, тя е много по-бърза, което е в мой плюс. Мач след мач започнах да се усещам все по-уверена и в действителност демонстрирах добра игра ", съобщи Цвети незабавно след идването си в България.

"Подкрепата е невероятна, правя оценка я надълбоко. Благодаря на всички, които ми изпращат позитивна сила. Не мога да градуирам представянето си като най-хубаво. Оценявам го като едно от най-хубавите си в кариерата и е безусловно добре пристигнало за мен. "

"Не съм взела решението внезапно. Трябваше ми много време. В началото живях с мисълта, че може би няма да играя още веднъж, само че преднамерено не съм го обявявала, тъй като допусках, че рано или късно играта ще стартира да ми липсва. Така и стана. Лека-полека започнах да проследявам шампионатите, календара и в един миг към този момент твърдо взех решението да играя и започнах да упражнявам. Обявих го няколко месеца по-късно, тогава и отложиха всички шампионати. Това беше плюс за мен, тъй като имах още време да се приготвя, фактически имах потребност от още няколко месеца подготовка ", продължи Цвети.

"С появяването на детето всичко се трансформира и това е обикновено. Промяната е към положително, несъмнено. Фокусът се измества напълно към детето и осъзнаваш кои са значимите неща, научаваш се да ги цениш. Тенисът сигурно е едно от тях, само че към този момент не е преди всичко. Това пренасяне на фокуса най-малко при мен е здравословно. "

"Когато излизаш на корта, би трябвало да си представиш противника просто като играч. Аз имам опит с това, нямам проблем да го върша. Най-голямата ми фантазия е купа от Големия шлем, тъй че това си остава. "

"Почувствах се като вкъщи си още с първото стъпване там. Хората са си същите. Мерките в действителност бяха доста строги и задължаващи, само че поради обстановката, това бе предстоящо. Хората се бяха постарали доста за организацията. "

link1 " >  Антон Узунов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР