Сенегалската звезда Садио Мане отпадна от Световното първенство през 2022

...
Сенегалската звезда Садио Мане отпадна от Световното първенство през 2022
Коментари Харесай

Садио Мане отпадна от Мондиал 2022

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Сенегалската звезда Садио Мане отпадна от Световното състезание през 2022 година и беше изваден от тима, заяви футболната федерация на Сенегал.

Мане получи травмата си в пищяла в мач на Байерн по-рано този месец, само че беше включен в тима за Световното състезание с вярата, че може да си възвърне физическата форма.

„ За страдание ядрено-магнитния резонанс ни демонстрира, че подобрението не е толкоз удобно, колкото си представяхме и за жалост би трябвало да оттеглим Садио от Световното състезание “, сподели лекарят на тима Мануел Афонсо в обществените мрежи.

Сенегал се надяваше, че талисманът им ще бъде подготвен в точния момент за първия им мач на 21 ноември против Нидерландия. Тимът ще се изправи също против домакините Катар и Еквадор в група А.

Шефът на сенегалската футболна федерация Августин Сенгор сподели пред AFP, че няма суматоха към загубата на Мане и здравето на играча е било от първостепенно значение за решението им. В момента Мане се лекува в клуба си в Мюнхен.

 

Байерн - Олимпиакос 71:82: Везенков се регистрира с дабъл-дабъл за успеха

Александър Везенков поведе Олимпиакос към нова победа в баскетболната Евролига. Грандът от Пирея съкруши с 82:71 като посетител Байерн Мюнхен. Двубоят беше от 8-ия кръг на конкуренцията. Двата тима си размениха по една четвърт през първото полувреме, като на почивката гостите имаха задатък от 34:40. 

Олимпиакос дръпна през третата част, а в средата на последната баварците се приближиха до своя противник на 4 точки след серия от 11:0. В последна сметка гърците бяха по-добри в последните минути и закономерно стигнаха до успеха. 

Александър Везенков беше най-хубав за спечелилите, като завърши срещата с " дабъл-дабъл " - 20 точки и 13 битки. Българинът добави и 4 асистенции, като приключи с коефициент от потребно деяние - 43, което е нов връх за крилото. Мустафа Фал означи 16 точки за спечелилите, а Костас Слукас се регистрира с 13 точки.  За Байерн Огньен Ярамаз вкара 12 точки, а Айзък Бонга остана с 11 точки. 
Олимпиакос остава на второ място във краткотрайното класиране с 6 победи и 2 провали. Байерн е предпоследен с 2 триумфа и 6 провали.

 

Марица - Казанлък Волей 3:0: Шампионките от Пловдив записаха четвърта поредна победа

Шампионът Марица (Пловдив) записа четвърта поредна победа от началото на сезона в Националната волейболна лига за дами. В дуел от четвъртия кръг на шампионата възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов надиграха Казанлък Волей с 3:0 (27:25, 25:16, 25:20) гейма като хазаин в зала „ Сила “ и по този начин нанесоха първо проваляне на отбора от Казанлък.

Марица срещна сериозна опозиция в първия гейм на срещата, в който трябваше да избавя два геймбола, с цел да завоюва частта. След това обаче „ жълто-сините “ подвигнаха доста равнището на играта си и по този начин стигнаха до крайния триумф.

По този метод Марица (Пловдив) записа четвърта победа от четири изиграни мача от началото на сезона в Националната волейболна лига за дами и продължава да бъде еднолично отпред в класирането с цялостен актив от 12 точки и без изгубен гейм, до момента в който Казанлък Волей записва първо проваляне през акцията и остава на трето място в подреждането с 8 точки.

 

Фриц - Оже Алиасим 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2: Американецът се класира за 1/2-финалите в Торино

Последният мач от Зелената група на финалния шампионат на АТР бе със мощ на 1/4-финал, откакто спечелилия щеше да продължи към 1/2-финалите в Торино. Тейлър Фриц надигра Феликс Оже Алиасим със 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2, с цел да подсигурява, че това ще бъде той.

В дебюта си в конкуренцията американецът показва нападателна игра и тя продължи да му носи триумфи. Сега той записа 32 уинъра, с цел да победи в конфликта, траял два часа и 44 минути.

В същото време международният №9 бе безукорен в подаванията си. Той завоюва 88% от точките на първи сервис и избави всеки от трите шанса за пробив на противника си. Фриц взе 80% от точките, в които имаше самодейността и получаваше опция да навлезе в корта. Следващата крачка пред него ще бъде конфликт с Новак Джокович.

Междувременно резултатът поставя завършек на присъединяване на Феликс Оже-Алиасим. Канадецът ще се насочи към финалите на Купа Дейвис, които стартират на 22 ноевмри.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР