Семейството на седемкратния шампион по Формула 1 ще съди вестника,

...
Семейството на седемкратния шампион по Формула 1 ще съди вестника,
Коментари Харесай

Уволниха главния редактор на таблоида, публикувал генерираното с изкуствен интелект интервю с Михаел Шумахер

Семейството на седемкратния първенец по Формула 1 ще съди вестника, макар общественото опрощение и бързата реакция

Главният редактор на немския таблоид, разгласил при започване на седмицата скандално „ изявление “ със седемкратния първенец по Формула 1 Михаел Шумахер, е бил уволнен от управлението на изданието. Това е станало дни, откакто стана ясно, че материалът в действителност е генериран посредством изкуствен интелект, който е имитирал държанието и речта на Шумахер, оповестява BBC.

Както е известно, първенецът автомобилист пострада тежко след безразсъден случай на ски писта преди близо 10 години и досега е на процедура в кома, като за него се грижи фамилията му. От тогава насам положението на водача се пази в цялостна загадка и в никакъв случай до момента той не е имал обществени изяви, макар че по непотвърдена информация към този момент може да комуникира, въпреки и лимитирано. Точно поради това абсурдът е голям.

Журналистът е разгласил с утвърждение от управлението въпросното „ извънредно изявление “, за основаването на което е бил употребен изкуственият разсъдък, носещ името „ character.ai ”. Текстът е бил озаглавен “Михаел Шумахер, първото изявление “ и пуснат на заглавна страница в таблоида Die Aktuelle. Случаят е безспорен казус, който за следващ път показва опциите на изкуствения разсъдък както да генерира точна информация и да оказва помощ, по този начин и да работи като оръжие за подвеждане и даже агитация.В него “пилотът “ за пръв път „ приказва “ за здравословното си положение и за фамилията си. 

„ С помощта на екипа ми мога да ставам самичък и даже да ходя постепенно няколко крачки “

„ Съпругата ми и децата ми са доста значими за мен. Без тях нямаше да се оправя. Естествено всички те са тъжни поради всичко, което се случи “

„ Подкрепят ме и постоянно са до мен “

Това са единствено част от „ цитатите “ в изявлението. Семейството на Михаел Шумахер разгласи в петък, че ще съди таблоида, който през вчерашния ден пусна публично опрощение.

„ Тази безвкусна и заблуждаваща публикация в никакъв случай не трябваше да вижда бял свят. Тя по никакъв метод не съблюдава стандартите в публицистиката, които ние и нашите читатели чакаме да съблюдава. В резултат на публикуването ѝ ще има моментални последици. Главният редактор на Die Aktuelle – Ан Хофман, която оглавява вестника от 2009 година до момента ще бъде уволнена от през днешния ден “, написаха от таблоида в събота.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР