о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство

...
о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство
Коментари Харесай

Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти

о нашите ширини обаче такива младежи нормално живеят с възприятие за безотговорност

Когато някой каже, че страната му е отговорна за всичко, автоматизирано ми светва лампичка, че създателят на тази гениална мисъл е напълно виновен за своето недобро състояние в живота си. Със сигурност България има доста самун да изяде и доста да лекува своите пробойни, само че в същото време е изумително по какъв начин с лека ръка я виним за всичко.

Апропо, страната ли даде ключове от безценен и ултра мощен джип в ръцете на 20-годишния Кристиан Екмекчиян? Ако се окаже, че е пил и друсал преди да седне зад кормилото – още веднъж страната ли ще бъде отговорна? 

Съболезнования за околните, случи се най-страшното. Освен себе си младежът умъртви и почтено 20-годишно момиче, имало неприятния шанс да се вози до него. Две вечно почернени фамилии. 

Но в случай че погледнем обратно – не е ли било това предупреден край. 

16 нарушавания на пътя единствено за 3 години шофьорски опит. Повечето за превишена скорост. Да, тук може би има аргумент да виним управляващите. Джигитите би трябвало да бъдат с отнемани книжки и съдени по бързата процедура. Може би в друга страна Екмекчиян щеше да бъде с отнети права да кара. Може би щеше да отнесе и ефикасна присъда. 

По нашите ширини обаче такива младежи нормално живеят с възприятие за безотговорност. Особено, в случай че мама и тати имат бизнеси и са се видели в " парички " (по умалителните ще ги познаете). 

„ Държавата е отговорна за всичко “ е най-тъжното и протрито факсимиле. 

А къде са родителите в цялата скица?

Отглеждаме детски генерации, жадни единствено за низки пристрастености. Високи скорости, фетиш към лукса и парите, фетиш към марките и облеклата, лъскавите бегачки, бързите удоволствия.  Идват генерации, откърмени с балони, гневни скорости, долнопробност и кич.

Почти по нищо не се разграничаваме от 90-те, правилно е - махнахме ланците, само че сложихме опиати и пачки в джоба. Остана си неизтребим тоя пусти копнеж да демонстрираме лукс и благосъстояния, превъзходство над останалите простосмъртни люде. 

Къде са майките и бащите на този психопрофил подрастващи? Кой образува полезностите им? Държавата ли би трябвало да им дефинира положителната среда и положителните образци?

Вчера по малкия екран горда майка на абитуриентка от Монтана съобщи, че обувките за бала ѝ костват 2 000 лева, а общо целият тоалет за завършването – към 5 000 лева. 

Очевидно не е значимо къде и какво ще учи чедото, само че е от извънредно значение за какъв брой пари сме го накичили за бала. 

Масово родители теглят заеми, с цел да посрещнат масрафа около баловете. Как по този начин отрочето няма да вдигне ваучър със 100 родственици, какво ще си помислят хората... 

Не, страната не може да изземе функционалностите на родител. 

Държавата не може да отмие комплексите на комплексирания баща или комплексираната майчица. Техните фантазии за благоденствие се придвижват и по идните генерации. Децата постоянно са огледало на своите родители. 

Източник:
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР