Хем няма да изхвърлите сухия хляб, хем ще имате вечеря

...
Хем няма да изхвърлите сухия хляб, хем ще имате вечеря
Коментари Харесай

Тази запеканка със стар хляб е най-бързото решение за гладници!

Хем няма да изхвърлите сухия самун, хем ще имате вечеря за нула време

Предлагаме ви вкусна, само че и доста бърза вечеря за гладници - запеканка със остарял самун. Така няма да се наложи да изхвърлите сухия самун, а ще приготвите страхотна вечеря за нула време.

Необходими артикули:
яйце 7 бр.
Мляко 300 мл
Шунка 350 гр
стар корав самун или франзела 250 гр
кашкавал 100-150 гр
Зелен лук на усет
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
риган на усет
Масло на усет
Сол на усет
черен пипер (смлян) на усет
Начин на Приготвяне:
За пластове са подобаващи както шунка, по този начин и варено свинско с бекон. Трябва да е ароматно сочно месо. Нарежете го на приблизително огромни кубчета. Смелете питката с сходни кубчета.
Твърдото сирене се настъргва на едро ренде, зеленият лук се нарязва на ситно. Загрейте малко растително масло в тиган. В него запържете кубчетата шунка до златисто кафяво

След това извадете месото и запържете кубчетата самун в масло със сокът от месото. Комбинирайте млякото и яйцата в обособена дълбока купа. Добавете сол и ароматни подправки към тази примес. Разбийте масата.
Изсипете зеления лук и настърганият кащкавал върху яйчената примес. Разбъркайте. Намажете тавата за печене с масло. Сложете питката в нея. Отгоре са на ред кубчетата шунка.
Изсипете яйчената примес във формата. Покрийте с фолио и приберете в ледник за една нощ. Още на сутринта сложете да се пече в авансово загрята до 180 градуса фурна за 25-30 минути.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР