Ваксините не действат срещу него Ковид-19 атакува с нови варианти,

...
Ваксините не действат срещу него Ковид-19 атакува с нови варианти,
Коментари Харесай

Внимание: Флирт е новият вариант на Ковид, ето как ни атакува

Ваксините не работят против него

Ковид-19 нападна с нови разновидности, наречени “Флирт ”. Името идва от съкращението на аминокиселините, на две от водещите разновидности, присъщи за тези разновидности - FL идва от замяната на аминокиселина фенилаланин и ризин. RT идва от аргинин и треонин ", посочи вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

Междувременно учените в Америка сигнализират, че имунизациите не работят против новия " Флирт " вид.

" Става въпрос за група от разновидности - KP.1, KP.2, KP.3, генетично свързани между тях. Потомци са на различен вид - JN.1 ", добави проф. Александорва.

Тя е на мнение, че вирусът непрестанно се трансформира, сходно на всички останали вируси. Няма данни да се счита, че този нов вид има по-различна клинична картина. Според проф. Александрова “Флирт ” няма да съставлява опасност.

“Специалистите се срещат с нормалните хрема, кашлица, възпалено гърло, главоболие, болки в тялото, отмалялост. Случаите на загуба на усет и аромат са доста по-редки, спрямо началото. Пациентите все по-често се срещат със стомашно-чревни признаци - гадене, повръщане, диария. Това кара и експертите първоначално да мислят за други вируси ", изясни проф. Александрова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР