Семейството на 15-годишния Андрей се опитва да се евакуира от

...
Семейството на 15-годишния Андрей се опитва да се евакуира от
Коментари Харесай

15-годишният Андрей от Чернигов: Видях майка ми да гори жива /видео/

Семейството на 15-годишния Андрей се пробва да се изтегля от Чернигов след обстрел от съветски военни и откакто къщата им е разрушена. Но по пътя колата прегазва мина. Андрей споделя, че майка му е умряла пред очите му, в действителност изгоряла жива, а самият той е оживял, само че е бил съществено ранен. Сега се лекува в Лвов.

Андрей описа пред украинската работа на Радио Свобода по какъв начин градът е почнал да бъде обстрелван, а по-късно съветски танкове влязоха в него: " Един снаряд влетя право в двора ни. Прозорците на първия и втория етаж, два огромни прозореца, излетяха. Тогава стартира артилерийски огън. След артилерийския обстрел се скрихме в мазето. И тогава чухме танковете да влизат в нашия град и започнаха изстрелите”, спомня си той.

След танковете съветската пехота навлезе в града. Андрей споделя, че са ходили от врата до врата, взимали са телефони от локални поданици и са търсили информация в тях, а по-късно просто са счупили SIM карти, тъй че хората да не могат да се свържат с никого. Тези, които отхвърлиха да дадат телефоните си, бяха бити.

" Те не просто ни разрушиха вратите, те стреляха по тях. Първо стреляха по врата на къщата, а по-късно отидоха в лятната кухня, гаража. След това стигнаха до мазето, където бяхме. И незабавно щом влязоха в килера, започнахме да крещим, че сме цивилни “, споделя младежът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР