Семейство Фейбълман на , Баншите на Инишерин на Мартин Макдона

...
Семейство Фейбълман на , Баншите на Инишерин на Мартин Макдона
Коментари Харесай

Кои са отличените със „Златен глобус”

" Семейство Фейбълман " на, " Баншите на Инишерин " на Мартин Макдона и сериалите " Домът на Дракона ", " Начално учебно заведение Абът " и " Белият лотос " са огромните спечелили на тазгодишните награди " Златен глобус ".

В актьорските категории отличените са Колин Фарел, Мишел Йео, Остин Бътлър и Кейт Бланшет. Еди Мърфи получи почетно отличие за повсеместен принос към развлекателната промишленост. 

Тази година 80-ото издание на церемонията още веднъж се излъчваше онлайн след  и рецензиите към Асоциацията на задграничната преса в Холивуд, които раздават премиите, за това че в нея не участват чернокожи кино критици, както и обвинявания, съгласно които членовете ѝ одобряват дарове.

В церемонията виртуално взе участие и украинският президент Володимир Зеленски. Актьорът и режисьор, в което той изрази оптимизъм за напъните на страната си да се бори против нашествието на Русия.

„ Войната в Украйна към момента не е завършила, само че вълната се обръща и към този момент е ясно кой ще победи “, бяха думите на Зеленски, които публиката в хотел " Бевърли Хилтън " посрещна с бурни овации.

„ Все още предстоят борби и сълзи “, сподели той. „ Но в този момент мога да ви кажа кой беше най-хубавият през миналата година – вие в свободния свят, който се сплоти към поддръжката на свободния украински народ. “ 

" Няма да им Трета международна война. Това не е трилогия ", съобщи изрично във видеобръщението си още Зеленски. " Украйна ще спре съветската експанзия на нашата земя. Ще го създадем дружно с целия свободен свят. И се надявам, че всички вие ще бъдете с нас в победния ден, в деня на нашата победа. Слава на Украйна! "  

А ето и кой получи премиите:

Американският режисьор Стивън Спилбърг получи " Златен глобус " за най-хубав режисьор за " Семейство Фейбълман ", а самият филм завоюва премията за най-хубава трагична продукция. Това е следващо самопризнание и отличие за биографичната лента, въодушевена от детството на режисьора.
               

" Баншите от Инишерин " донесе на режисьора и сценарист Мартин Макдона премия за най-хубав сюжет. Филмът завоюва и " Златен глобус " за най-хубава комедия. 
               

В категориите за телевизионна драма, телевизионна комедия и най-хубав лимитиран сериал, антология или ефирен филм бяха отличени " ", " Начално учебно заведение Абът " и " Белият лотос ".

Колин Фарел и Мишел Йео са най-хубав артист и най-хубава актриса във кино комедия. Статуетката на Фарел бе трета за " Баншите от Инишерин ", а Йео бе отличена за ролята си във " Всичко на всички места едновременно ".
               

Остин Бътлър и Кейт Бланшет получиха оценките надлежно в категориите за най-хубав артист и най-хубава актриса във кино драма. Биографичният филм за Краля на рока, донесъл " Златен глобус " на Бътлър, е на Баз Лурман. А лентата, в която и композитор Лидия Тар, е режисирана от Тод Фийлд.
               

В категорията за най-хубава анимация победител е " Пинокио " на Гийермо дел Торо. За най-хубава чуждоезична лента бе разгласен аржентинския филм " Аржентина 1985 ". Наградата за най-хубава кино музика получи Джъстин Хъруиц за " Вавилон ".

Пълния лист с отличените може да видите.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР