Семейната пазарджишка компания Инерком груп, която се занимава с управлението

...
Семейната пазарджишка компания Инерком груп, която се занимава с управлението
Коментари Харесай

Пазарджишко семейно дружество преговаря с CEZ за българския му бизнес

Семейната пазарджишка компания " Инерком груп ", която се занимава с ръководството на слънчеви паркове, е вероятният покупател на българските активи на чешката държавна компания CEZ, написа " Капитал Daily " в днешния си брой.

От два източника изданието научи, че продавачът е дал на българското сдружение период до края на тази седмица да завърши договарянията и да потвърди, че разполага с нужните средства. По предварителна информация офертата й за най-голямото " ЧЕЗ електроразпределение България ", " ЧЕЗ електро " и " ЧЕЗ трейд " е била измежду най-щедрите, само че в този момент поради проточилите се договаряния се пробват да я понижат на към 320 млн. евро.

Трите слънчеви парка на семейство Върбакови са с общо доходи от към 50 млн. лева

От CEZ отхвърлиха да разясняват " продължаващите извънредни диалози ". " Ние преговаряме с един от участниците на извънредна основа за стеснен интервал от време ", разяснява за " Капитал " Алис Хоракова от пресслужбата на CEZ. По-рано пък изпълнителният шеф на сдружението Томас Плескач съобщи пред " Ройтерс ", че " нямаме избран времеви небосвод, най-важното сега е, че договарянията не престават и извършват нашите упования ".

" Капитал " потърси за коментар и самата " Инерком груп ", само че оттова обявиха, че собственичката Гинка Върбакова е в чужбина, а единствено тя можела да приказва по тематиката. В енергийните среди " Инерком " е едва позната, а дребното консултанти приказват за фамилната група Върбакови като търсещи финансиране и/или сътрудник за договорката с CEZ. Съпругът Славчо Върбаков не се демонстрира публично в бизнеса като управител или притежател, защото в предишното е управлявал компания ( " Атлас 3 груп " ), която е банкрутирала през 2011 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР