Селекционерът на волейболистките Иван Петков включи Христина Русева в разширения

...
Селекционерът на волейболистките Иван Петков включи Христина Русева в разширения
Коментари Харесай

Петков включи Русева за турнира в Апелдорн

Селекционерът на волейболистките Иван Петков включи Христина Русева в разширения състав на националния тим, който ще се готви за европейската олимпийска подготовка в холандския град Апелдорн. Там 8 от водещите тимове на континента ще се състезават от 5 до 12 януари за една квота в предварителна група А с домакините, Полша и Азербайджан. В група В са европейският вицешампион Турция, Германия, Белгия и Хърватия.
Бившата капитанка на волейболистките роди на 10 септември на брачна половинка си - баскетболиста Ивайло Вучков, първородния им наследник Христо. Ако вземе присъединяване в мачовете, Русева ще се завърне на игрището единствено 4 месеца след раждането. Петков бе посъветван да не води и шампионките от Марица, с цел да хвърли сили единствено върху опита да спечелим виза за Токио 2020.
Той ще разчита на уголемен състав от 21 волейболистки: Разпределители: Лора Китипова и Мирела Шахпазова (Марица), Петя Баракова (Волеро Льо Кане, Фр), Гергана Георгиева и Моника Кръстева (Левски), Полина Нейкова (ЦСКА); Нападатели: Елица Василева (Новара, Ит), Гергана Димитрова (ПТТ Спор Анкара, Тур), Мария Каракашева (Динамо Букурещ, Рум), Силвана Чаушева (Волей Соверато, Ит), Елена Бечева (Левски), Вангелия Рачковска (Марица); Центрове: Нася Димитрова (ПТТ Спор Анкара, Тур), Мира Тодорова Волеро Льо Кане, Фр), Дима Ушева (Марица), Мария Кривошийска (Казанлък Волей), Анелия Джондрова (Левски), Христина Русева (Галатасарай, Тур); Либера: Жана Тодорова и Силвия Андреева (Марица), Кристиана Петрова (Левски).
" Следя от близко всичките волейболистки от непознатите шампионати, следя по какъв начин се оправят. Чувам се с тях постоянно и имам настояща информация за тяхното развиване. Гледах и мачове от първия кръг на българската НВЛ. Ограничени сме във времето за подготовка за олимпийската подготовка. На 20 декември има кръг от Шампионската лига. На 26 декември пък е следващият кръг от италианското състезание. Въпреки това, дружно с целия щаб, ще се опитаме да създадем най-хубавото в дребното време, което имаме за работа. Насрочили сме две контроли с Хърватия в София “, разгласи Петков и добави, че Селекцията не е дефинитивна. Той ще продължи да следи волейболистките и вероятно може да повика и някоя друга състезателка.
За Олимпиадата ще се класира единствено спечелилият от Апелдорн.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР