Селекционерът на националния ни отбор Георги Дерменджиев обяви след загубата

...
Селекционерът на националния ни отбор Георги Дерменджиев обяви след загубата
Коментари Харесай

Дерменджиев: Не трябва да обвиняваме играчите

Селекционерът на националния ни тим Георги Дерменджиев разгласи след загубата с 1:3 от Унгария, че в бъдеще ще се залага на по-младите футболисти. Поражението довечера постави завършек на фантазията на България най-сетне да се класира на европейско състезание.

" Направихме оптималното, само че във футбола се желае и малко късмет. Това беше един доста значим мач за българския футбол, само че по този начин се получи ", сподели Дерменджиев пред Българска национална телевизия незабавно след загубата.

" В каква посока тръгваме? Вече ще се обърне внимание на по-младите момчета. По стичане на събитията загубихме много играчи преди мача, само че би трябвало да се научим да работим с това, което имаме, да бъдем гъвкави. Няма защо да упрекваме играчите. Момчетата се държаха доста почтено, доста желаеха да победят. Това са български играчи, това е действителността и би трябвало да ги поддържаме и почитаме. Най-вероятно ще минат още много години, до момента в който се възвърне славата на българския народен тим. Но има играчи, които бележат израстване. Има и млади момчета, и такива с повече опит. Младите би трябвало да се учат от по-опитните. Трябва да заложим на тези момчета, тъй като нямаме други сега. Това е действителността. Унгария има играчи в Бундеслигата на Германия, а ние нямаме ", разяснява Дерменджиев.

Попитан какво ще промени за гостуването на Финландия в Лигата на нациите в неделя, треньорът сподели: " Това е нашата специалност. Много е мъчно в подобен миг концепцията да бъде възприета за 2-3 дни, само че ще създадем всичко допустимо тимът да се вдигне и да изиграем добър мач във Финландия. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР