Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков беше

...
Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков беше
Коментари Харесай

Иван Петков: Поздравявам отбора и моите колеги

Селекционерът на женския народен тим по волейбол Иван Петков беше благополучен, само че очевидно изтощен от страстите след сложната победа над Хърватия с, която донесе купата от Европейската златна лига.

„ Мачът протече много прочувствено. През последните дни в треньорския щаб се натрупа много отмалялост, само че се наложи и ние да покажем повече страст по време на разиграванията, защото изпаднахме в тежки моменти. Поздравявам тима и моите сътрудници, които работят непрекъснато. Момичетата, които се трудят като положителни експерти и най-много публиката, която през тези два дни направи невероятна атмосфера и тези моменти в Русе ще се помнят дълго. Сами видяхте по какъв начин страстите надделяваха. Те носят наслада и заряд. Президентът и вицепрезидентът на федерацията също изживяха много прочувствено този край и бяха щастливи. Тук е моментът да поздравя и тях и да благодаря на федерацията за отличните условия, които ни дават. Защото без условия и добра организация е доста мъчно да правиш положителни резултати на високо равнище “, сподели Иван Петков.

България печели за повторно Европейската златна лига. „ Винаги един трофей има своето значение. Тази купа носи самочувствие, дава тласък за работа и най-малкото - следващата година ще имаме късмет да влезем във Волейболната лига на нациите. Ние играхме там една година и видяхме, че беше много мъчно. Винаги съм казвал, че с цел да играеш във Волейболната лига на нациите, би трябвало необятна група от хора и ротиране в самия тим. Ние изградихме добър колектив и във финала видяхте, че в сложните моменти имаме състезатели, които могат влязат и да оказват помощ на тима. Винаги съм казвал, че не трябва да се разделяме на тези, които стартират и тези, които не. В един народен тим е доста значимо да разполагаш с група от състезатели, които са с чувството, че имат парченце от всеки триумф и крах “, добави Петков.

Погледите към този момент са ориентирани към европейското състезание, на което един от градовете домакини е Пловдив. На тима предстоят 2 седмици отмора и дейна работа до началото на шампионата, който е от 18 август до 4 септември. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР