Секретната служба на Съединените щати е обвита в загадки и

...
Секретната служба на Съединените щати е обвита в загадки и
Коментари Харесай

21 невероятни и малко известни факти за тайните служби

Секретната работа на Съединените щати е обгърната в загадки и легенди. Кои са тези строги хора в черни костюми?

Във филмите носят слънчеви очила с тъмни стъкла и имат слушалки. Но надали ще ги разпознаете в действителния живот, в случай че ги срещнете.

Bright Side разкрива няколко обстоятелството за тези специфични сътрудници. Ето малко повече за тайнствената организация.

21. Те са повече, в сравнение с мислим

Ако приказваме за тайните служби, постоянно си мислим за 100 (или даже по-малко) елитни бойци. Всъщност има към 6 500. Освен това има хора, които работят за персонална отбрана.

20. Те освен охраняват президенти

Не единствено президентът, само че и фамилията му, някогашните президенти и фамилиите на някогашни президенти също са под протекция. Тайните служби също по този начин пазат гостите на президента и всеки, който президентът желае да бъде предпазен.

19. Има 3 етапи на работа



Агентите в началото не вземат участие в полева работа. Те работят в офис в продължение на 3 години. Следват още две етапи, преди да се насочат към управителни длъжности.

18. Те са подготвени да се хвърлят пред патрони и да оцелеят във водата

Преди всяко значимо събитие тайните служби плануват и репетират всички вероятни сюжети за опити за убийства и престрелки. Те употребяват патрони, особено предопределени за тези подготвителни сесии. Всички сътрудници също минават курс за развиване на умения на всеки 8 седмици.

17. Те са подготвени да дават първа помощ

Всеки сътрудник има съществени медицински умения и е подготвен да резервира успокоение в сериозна обстановка, с цел да избави живота на някого, преди да дойде кола за спешна помощ или преди да отидат в болничното заведение. Пътят на всеки президент е в детайли проучен, тъй че болничното заведение да е постоянно на 10 минути.



16. Те постоянно имат от кръвната група на президента с тях

Агентите са подготвени даже да извършат кръвопреливане, в случай че е належащо. Те постоянно носят спомагателна кръв за президента, с цел да не поемат риск с донорска.

15. Mount Weather не е мит

В планината има под земята бункер, който се употребява, с цел да се крие там представител на държавното управление по време на събитие, на което се събират всички други държавни чиновници. Така в случай че терористите решат да нападат най-горното равнище на държавното управление, те евентуално ще се провалят.

14. Президентите също имат кодови имена

Тайните служби употребяват кодови имена за президентите - това не е холивудска фикция. Те постоянно употребяват имена, започващи с една и съща писмен знак за едно семейство. Например, Барак Обама беше Renegade, брачната половинка му Renaissance, а дъщерите им Radiance и Rosebud.

13. На пода на Овалния кабинет има датчици за придвижване

Едно от разпоредбите на тайните служби е, че президентът не би трябвало да остава самичък. Но в случай че президентът желае да остане самичък в Овалния кабинет без сътрудници, те елементарно могат да проследят всяко придвижване и евентуална опасност благодарение на датчици в пода.



12. Те вземат участие в заниманията на президента

Тъй като президентът не може да остане самичък, сътрудниците би трябвало да вземат участие във всичко в живота му. Господин президент, желаете ли да отидем на утринен крос? Няма проблем, ще дойдем с вас. Искате ли да катерите планина? С Вас сме! Искате да карате скейтборд? Е, вие си знаете...

11. И даже вървят на доктор с него

Президентът даже не може да остане самичък с доктор без сътрудник като конвой, без значение какъв е казусът.

10. Те наблюдават всички заплашителни писма

Това не е мит. Тайните служби ревизират всички електронни и хартиени писма, които съдържат всевъзможни закани (дори забавни). Тази организация има и база данни с хиляди типове мастило, с цел да улесни процеса на следствие.

9. Те постоянно следят и записват всичко

Агентите постоянно употребяват колкото се може повече камери. Това в действителност оказва помощ доста, когато става дума за разрешаване на случай и намиране на причинител. След убийството на Кенеди беше решено да има кола, която да прави видеозапис на президентския конвой.

8. Не се кълнат в това, че ще умрат за своя президент

Това е холивудски мит. Няма такава клетва в действителния живот. Нищо персонално, господин президент!

7. Има единствено един сътрудник, погубен по време на служба

Ако някой сътрудник жертва живота си за президента, той го прави непринудено. Всъщност има единствено един случай в историята, когато умира офицер от Тайните служби: Лесли Кофлет е погубен на 1 ноември 1950 година, до момента в който пази Хари Труман.

6. Те пазят седалището си в загадка

Секретарската работа на тайните служби се намира във Вашингтон в постройка без знаци за идентификация. Няма даже кутии за отпадък наоколо (така че няма място за слагане на бомба). Сградата е ситуирана на улица с извънредно малко име: ул. " Х ".

5. Тайната работа е основана в деня, в който Линкълн е погубен

Хю Маккулох, секретарят на Министерството на финансите, предлага основаването на тайните служби. Той показва концепцията си на Ейбрахам Линкълн на 14 април 1865 година По-късно онази нощ президентът отива в спектакъл, където е убит в главата.

4. Тайните служби не са основани, с цел да пазят президента

Дори в случай че беше основана в онази заран, службата нямаше да избави живота на Линкълн, тъй като главната й цел е да се оправи с фалшификаторите и финансовите измами. Всъщност организацията към момента се занимава с сходни проблеми.

3. Агентите в никакъв случай не носят слънчеви очила навън

Във филмите сътрудниците постоянно носят слънчеви очила и черни костюми. Реалните сътрудници в никакъв случай не употребяват слънчеви очила по време на своята задача, защото биха могли да пропуснат нещо значимо поради блясъка или неналичието на светлина.



2. Понякога те също се провалят

В днешно време в действителност е мъчно да се скрие нищо, а грешките на тайните служби не са изключение. Като онази история с Барак Обама, който се качи в асансьор с въоръжен офицер, когато мъж с нож влиза в Белия дом, скачайки над оградата.

1. Ръцете им постоянно са подготвени

Ако погледнете по-отблизо сътрудниците на фотосите, ще забележите, че ръцете им постоянно са на кръста. Позицията им може да се разграничава, само че смисълът постоянно е еднакъв: сътрудниците са подготвени да реагират бързо и да извадят оръжията си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР