Секретарят на президента по отбрана и сигурност и бивш служебен

...
Секретарят на президента по отбрана и сигурност и бивш служебен
Коментари Харесай

Глас от президентството: Искат да опраскат службите

Секретарят на президента по защита и сигурност и някогашен длъжностен боен министър Димитър Стоянов счита, че още веднъж сме очевидци на “един политически театър, чийто сюжет беше разказан в оня запис. Опраскаха Министерство на вътрешните работи, време е да опраскат и службите ”.

Пред Нова ТВ Стоянов сподели, че не е казус слуаят, в който Народното събрание не приема отчет за работата на службите. Той напомни, че през 2013 година отчет не беше признат и за положението на българската войска и тогава никой не подаде оставка.

Негласуването на отчета значи гласоподаване на избор на съмнение на държавното управление на Кирил Петков, което е трябвало да слага задания на службите, счита Стоянов.

Според него сюжетът да се заобиколи подписа на президента за назначение и освобождение на шефовете на служби бил по-вероятен. Опити да се слеят военното и цивилното разузнаване били правени няколко пъти, само че разсъдъкът надвива, сподели още Стоянов.

Няма по какъв начин шефовете на служби да бъдат сменяни сменяни през три месеца. Ние направихме промените след ясно написани претекстове, само че сега виждаме политическо говорене и политическа промяна, уточни Димитър Стоянов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР