Сега повече от всякога са важни всички мерки, включително и

...
Сега повече от всякога са важни всички мерки, включително и
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Мерките сега са важни повече от всякога


Сега повече от всеки път са значими всички ограничения , в това число и имунизирането, тъй като ние в действителност се надпреварваме с вируса. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия вирусологът проф. Радостина Александрова. Според нея, аргументите за увеличението на случаите със инфектирани сега са сложни.

" Първо, това, че към момента нямаме групов имунитет , т.е., има хора, които са чувствителни към вируса, огромна група хора и това е в целия свят. Новите разновидности, които се популяризират много по-успешно. И може би това, че някои от нас към този момент са се поуморили от ограничения те и така нататък, само че не трябва да забравяме, че вирусът не се е уморил и да продължаваме да ги съблюдаваме доста прецизно ", безапелационна беше тя.

По отношение на английски я вид на ковид а, проф. Александрова изясни, че това е един вид, който се е появил в края на предходната година. Първата проба, в която е открит по досегашните данни е на 20 септември, макар че светът го е схванал в средата на декември, когато стана ясно, че това е един вид, който измества останалите.

“Мутацията е всяка една смяна в генетичната информация на вируса, оттук насетне тя се предава в идващите генерации и по този начин поражда една линия вируси, нагледно казано, която съдържа тази разновидност, само че защото непрестанно пораждат нови разновидности , тя ще се разклони като корените на дърво, а всеки вид има една цялост от разновидности ", добави вирусологът.

Проф. Александрова сподели още, че при английски я вид има 17 разновидности , за някои от които знаем какво вършат, за други обаче към момента нямаме информация, допустимо е те да са неутрални. Едната разновидност е към този момент известната N501Y, за която се допуска, че му оказва помощ да се популяризира и по-добре да се закачи за рецептора на клетката. Същата разновидност я има и при бразилски я, и при южноафрикански я вид. Така че те доста по-добре се прикрепват към рецептора на клетката и това им оказва помощ да се популяризират, изясни вирусологът.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР