Сега е време за изцеление в Америка - това каза

...
Сега е време за изцеление в Америка - това каза
Коментари Харесай

Байдън: Не виждам сини и червени, виждам само Съединени щати

" Сега е време за излекуване в Америка " - това сподели определеният за нов президент на Съединените щати Джо Байдън и даде обещание да посвети 4-годишния си мандат на превъзмогване на разделянето измежду американците. В победната си тирада Байдън съобщи, че народът е обезпечил на него и подгласничката му Камала Харис очевидна и безапелационна победа.

„ Обещавам да бъда президент, който се стреми не да разделя, а да сплотява, който не вижда сини щати и червени щати, а вижда единствено Съединени щати. Аз се стремях да получа този пост, с цел да възстановя душата на Америка, с цел да възстановя гръбнака на тази нация - междинната класа, и да направя Америка още веднъж уважавана по целия свят “, сподели Байдън

Той се ангажира да ръководи като американски президент, а не като представител на Демократическата партия и даде обещание още кабинетът му да наподобява по този начин, както наподобява Америка и да се постарае да внесе смяна в статуквото съперниците да бъдат възприемани като врагове.

Байдън сподели, че първата му работа като определен президент ще бъде още в понеделник да подбере научни съветници и специалисти, които да оглавят акцията против ковид.

Байдън и определената за вицепрезидент Камала Харис разгласиха онлайн целите, с които ще се оправят, откакто поемат ръководството през януари следващата година - преодоляване на пандемията от Covid-19, възобновяване на стопанската система, отбрана на равенството сред расите и ограничение на световното стопляне.

Настоящият президент Доналд Тръмп още не се е признал за надвит на изборите и негови представители са внесли правосъдни искове за хипотетични нарушавания и измами в преброяването на гласовете в няколко щата.

За последователите на Байдън обаче след вестта за успеха му след няколко дни очакване, напрежението отстъпи място на спонтанни улични празненства.

Байдън дефинира успеха си над сегашния държавен глава Доналд Тръмп като " безапелационна ". Като означи разочарованието на поддръжниците на Тръмп, той добави:

" Те не са наши врагове. Те са американци. ". Байдън акцентира, че американците желаят демократите и републиканците да работят дружно в полза на нацията:

" Нека тази свирепа епоха на демонизиране в Америка да стартира да завършва, тук и в този момент. Отказът на републиканци и демократи да си сътрудничат едни с други не е някаква тайнствена мощ, оттатък нашия надзор, това е решение, избор, който ние вършим. И в случай че можем да решим да не си сътрудничим, тогава можем да решим да си сътрудничим. "

Байдън приказва в град Уилмингтън в щата Делауер, пред свои последователи, събрали се да отпразнуват успеха му.

Преди Байдън приказва новоизбраната за вицепрезидент Камала Харис.

56-годишната Харис, която е сенатор от Калифорния, съобщи, че гласоподавателите са донесли " нов ден за Америка " и, че Байдън е имал " смелостта да унищожи една от най-значимите бариери " в страната и да подбере жена за кандидат-вицепрезидент.

Реакциите по света

Правителството на България е решено да работи за задълбочаване на партньорството със Съединените щати и за подсилване на трансатлантическото съдействие. Това написа министър председателят Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг назова новоизбрания американски президент Джо Байдън " мощен покровител на НАТО и трансатлантическите връзки ".

Според президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер успеха на Байдън дава вяра за " нова обща почва " сред Берлин и Вашингтон.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че чака да работи с новия американски президент за подсилване на специфичния съюз сред Щатите и Израел.

Избирането на Джо Байдън ще ускори антируската изразителност, счита Андрей Климов - ръководител на комисията за отбрана на държавния суверенитет в Съвета на Руската федерация.

Турция ще остави отворени каналите за връзка сред Анкара и Вашингтон, съобщи турският вицепрезидент Фуат Октай, като изрази очакване новата американска администрация да се откаже от " едностранния метод " към Сирия, Ирак, Либия, Нагорни Карабах.

От Иран предстоящо пристигна поръчка за връщане към нуклеарната договорка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР