Седемте големи икономики от групата на Г-7 съвместно осъдиха последния

...
Седемте големи икономики от групата на Г-7 съвместно осъдиха последния
Коментари Харесай

Г-7 осъди действията на Северна Корея

Седемте огромни стопански системи от групата на Г-7 взаимно осъдиха последния тест на междуконтинентална балистична ракета, осъществен от Северна Корея, оповестява " Ройтерс ".

Те приканиха и всички страни членки на Организация на обединените нации да осъдят дейностите на нуклеарната страна, цитира news.bg.

Ние сме доста загрижени от невижданата серия от тествания на балистични ракети от всевъзможен обсег и с все по-гъвкави системи, обявиха външните министри на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Съединените щати в взаимно изказване дружно с върховен чиновник по външната политика на Европейския съюз.

Миналата сряда Северна Корея изстреля три ракети, в това число и такава, за която се счита, че е най-голямата междуконтинентална балистична ракета на страната досега, единствено часове, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън напусна Токио след срещи с водачите на Япония, Индия и Австралия.

Пхенян неотдавна ускори тестванията на оръжия, възобновявайки изстрелването на ракети с огромен обхват за първи път от 2017 година през март.

Сеул и Вашингтон се притесняват, че страната може да се готви и за нов кръг от нуклеарни опити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР