Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън даде най-доброто

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън даде най-доброто
Коментари Харесай

Хамилтън спечели и втората свободна тренировка в Саудитска Арабия


Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън даде най-хубавото време и във втората свободна подготовка преди първата в историята Гран При на Саудитска Арабия в Джеда, съобщи Спортал.

Британецът съумя да завърти обиколка на трасето на брега на Червено за 1:29.018, с което бе с 0.061 секунди по-бърз от своя съотборник в Мерцедес Валтери Ботас. И двамата водачи на международните първенци реализираха своите топ времена с гумите медиум, откакто по този начин и не съумяха да създадат чиста обиколка с меките в средата на сесията.

Трети с пасив от 0.081 се подреди звездата на Алфа Таури Пиер Гасли, който обаче направи най-хубавия си тур със софт сместа, въпреки и след няколко опита. Лидерът в шампионата Макс Верстапен остана четвърти, като неговото закъснение по отношение на Хамилтън бе 0.195 секунди. Пилотът на Ред Бул също имаше проблеми с меките гуми, само че въпреки всичко след няколко опита съумя да ги накара да проработят и записа най-хубавото си време с тях.

Пети и шести останаха двамата водачи на Алпин Фернандо Алонсо и Естебан Окон, а Карлос Сайнц от Ферари се подреди седми. Вторият водач на Черните кончета Шарл Леклер даде десето време, само че приключи днешния ден с тежък удар в стената край трасето в Джеда.



Монегаскът загуби надзор над своя SF21 на влизането в 22-я завой пет минути преди края на тренировката и се удари тежко в защитните заграждения. Това наложи моменталното прекъсване на сесията, която по този начин и не бе възобновена. Това лиши всички водачи от скъпата опция да създадат подготвителни стартове на към момента прашната старт-финална права.

Все отново те ще имат още един късмет да реализират това преди неделното съревнование след края на утрешната трета подготовка. Тя ще стартира в 16:00 часа българско време, а от 19:00 ще се организира и квалификацията преди дебютната Гран При на Саудитска Арабия в неделя.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР