Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че планира да остане

...
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че планира да остане
Коментари Харесай

Хамилтън: Смятам да се състезавам във Формула 1 и през следващия сезон

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън съобщи, че възнамерява да остане във Формула 1 и през идната година. Голямата звезда в тима на Mercedes се любува на тазгодишната борба за купата с главния си съперник от Red Bull Макс Верстапен. 36-годишният Хамилтън, който има контракт с Mercedes до края на тази година, тества 18-инчовите гуми на Пирели за 2022 на пистата „ Имола “ този месец. Британецът, който не е огромен обожател на тестванията, съобщи преди старта на уикенда за Гран При на Португалия, че има желание да взе участие в конкуренцията и през идната година.

" Смятам да бъда тук и през идната година. Наслаждавам се на борбата, която водим с Макс. Тя става все по-вълнуваща. Борбата за купата през тази година ще бъде още по-голямо предизвикателство “, съобщи Хамилтън.

" Също по този начин желая да оказа помощ на Пирели да продължи напред и да има по-добър артикул. Пилотите, всички ние, желаеме по-ефективни гуми и по тази причина за мен беше значимо да преценява къде е началната точка и какви разлики има. Равносметката за новите гуми е, че имат повече механично сцепление “, изясни след теста Люис, единственият цветнокож водач във Формула 1, който употребява своята популярност по целия свят, с цел да прокара концепциите си за расово тъждество и благоприятни условия.

" Имаме още доста работа като спорт по всички въпроси към расовото тъждество. Знам, че като съм във Формула 1, имам по-голям късмет да оказа помощ да се промени това, в сравнение с в случай че се отдръпва и заставам в профил. Не знам какъв брой дълго ще остана обаче, ще забележим “, сподели Хамилтън.

След първите два старта за сезона Хамилтън има една точка преднина в класирането при водачите пред звездата на Red Bull Макс Верстапен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР