Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън обвини конкурента си за титлата

...
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън обвини конкурента си за титлата
Коментари Харесай

Люис Хамилтън: Верстапен кара прекалено опасно


Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън упрекна съперника си за купата във Формула 1 Макс Верстапен в прекомерно рисково каране, откакто двамата се сблъскаха за следващ път този сезон по време на Гран при на Саудитска Арабия.

В 37-та обиколка на вчерашната конкуренция лидерът Верстапен получи разпореждане от стюардите да пропусне Хамилтън пред себе си, поради нарушаване на разпоредбите, само че нидерландецът натисна прекомерно внезапно спирачките и двата болида се удариха леко, въпреки че не се стигна до съществени вреди по колите. В последна сметка Хамилтън завоюва и към този момент има еднакъв брой точки с Верстапен преди последния старт за сезона в Абу Даби, а след това водачът на Red Bell поучи наказване от 10 секунди за дейностите си, което обаче не промени класирането.

Снимка: БГНЕС

 Люис Хамилтън: Верстапен кара прекомерно рисково

" Трябваше да запазя самообладание, което бе мъчно на моменти. В 28 години в специалността съм се състезавал с доста разнообразни водачи и някои от най-хубавите прекрачват границата. За тях не важат разпоредбите или те просто не мислят за това. Макс несъмнено е от тях. Толкова доста пъти избягвах конфликт с него. Нямам срещу да го върша, тъй като по този начин оставам жив още един ден ", разяснява Хамилтън след триумфа си в Джеда.

Една от най-оспорваните борби за купата в историята на Формула 1 ще се реши в неделя по време на Гран при на Абу Даби.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР