От 7 май въвежда промяна в движението на влаковете, които

...
От 7 май въвежда промяна в движението на влаковете, които
Коментари Харесай

Дълъг ремонт затваря Централна гара за влаковете от Северна България

От 7 май вкарва смяна в придвижването на влаковете, които идват и отпътуват от Централната гара в София от и към северното направление - Мездра, Видин, Варна, Русе .

Това се постанова поради модернизацията на коловозното развиване на гарата, изясняват от НКЖИ.



В железопътния възел ще бъде прекратено придвижването на влаковете от шести до дванадесети коловози . Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развиване на Централна гара София да продължат 15 месеца. Конкретните промени в разписанието на влаковете ще бъдат оповестени в електронния справочник на БДЖ на адрес https://razpisanie.bdz.bg/bg.

През този интервал за обслужване на влаковете по направленията София - Подуяне пътническа, София - Волуяк и София - Захарна фабрика ще бъдат въведени в употреба към този момент ремонтираните трети, четвърти и пети коловози, като пасажерите ще могат да употребяват първи, втори и трети перони на Централна гара София.

Предстоящите действия ще обиден най-много влаковете по северното направление Мездра - Видин/Варна/Русе , част от които ще завършват и стартират придвижването си в/о т жп гара София-Север .



Пътните ще бъдат извозвани от и до Централна гара София с електромотрисни влакове , които ще правят прехвърляния на идващите и заминаващите пасажери до и о т жп гара София-Север . За тези влакове е обезпечена единствената опция за достъп до гара София, като те ще идват и отпътуват единствено на тринадесети преден коловоз при шести перон.

Най-натоварените утринни пътнически влакове , които пътуват от Искърското дефиле, ще се движат непосредствено до Централна гара София , без да се постанова пасажерите от тях да се прекачват на жп гара София-Север. Без прехвърляне ще пътуват и нощните композиции сред София и Варна през Горна Оряховиц а, които ще се движат по обиколно трасе през Курило и Илиянци - Казичене - Искър.



Модернизацията на коловозното развиване на Централна гара София попада в обсега на план „ Развитие на железопътен възел София: железопътен сектор Централна гара София - Волуяк “ и се финансира по Механизъм за свързване на Европа.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР