Германия не иска да прехвърли ракети с голям обсег Taurus

...
Германия не иска да прехвърли ракети с голям обсег Taurus
Коментари Харесай

Грант Шапс убеждава Германия да предостави ракети Taurus на Украйна

Германия не желае да трансферира ракети с огромен обхват Taurus на Украйна заради опасения, че те ще бъдат употребявани за удар по Крим.

„ Обединеното кралство сподели водачество в това по какъв начин нашите ракети могат да бъдат употребявани. Някои страни изначало не дадоха позволение да употребяват ракети за офанзива на Крим, само че в последна сметка последваха нашия образец. Смятаме Крим за част от Украйна. Ето за какво ние дадохме такива позволения “, сподели английският министър на защитата Грант Шапс в изявление за Sky News, като прикани Берлин да преразгледа тази политика.

Британският министър предложи на Германия да отстрани рестриктивните мерки за офанзиви против Крим. „ Бих желал всички наши сътрудници, в това число Германия, която има способността да доставя оръжия с огромен обхват, само че не разрешава те да бъдат употребявани в Крим, който е част от Украйна, да трансферират ракети на Киев “, сподели Шапс. Той отхвърли да отговори на въпроса дали Украйна би трябвало да употребява западни ракети с огромен обхват за удари по военни цели на интернационално приетата територия на Руската федерация.

Според ръководителя на Министерството на защитата спорът в Украйна е „ екзистенциална борба “ за Запада. за " международен ред " и " самата народна власт ". Той се оплака, че забавянето на отпущането на спомагателна помощ на Киев в Конгреса на Съединени американски щати е асъдействало за триумфите на съветските въоръжени сили в региона на Харков. Шапс има вяра, че „ Украйна в последна сметка ще може да отблъсне офанзивата “, само че я чакат „ сложни седмици “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР