Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън почти отписа шансовете

...
Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън почти отписа шансовете
Коментари Харесай

Хамилтън: Нямам шанс срещу Макс в следващите две години

Седемкратният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън съвсем отписа възможностите си да преследва рекордна осма купа в идващите две години след " непростимото " педставяне на тима на " Мерцедес " в неделното съревнование за Гран при на Бразилия.

Макс Ферстапен удължи победната си серия на 17 надпревари в най-доминантния сезон, който Формула 1 е виждала, " Мерцедес " претърпя ужасяващ следобяд. Хамилтън финишира на осма позиция, а Джордж Ръсел отпадна. Представянето в предходните два кръга бе дало очаквания на Хамилтън и " Мерцедес ", че понижават разликата с отбора на " Ред Бул " на първенеца Ферстапен, само че последва среща с действителността.

" Мерцедес " не бе по никакъв начин покрай " Ред Бул " в Бразилия, а също така беше по-бавен от " МакЛарън ", " Астън Мартин ", " Ферари " и " Алпин ", като Пиер Гасли изпревари Хамилтън, завършвайки на седмо място.

Люис Хамилтън призна след спринтовата конкуренция в събота, където бе седми, на 35 секунди зад Макс Ферстапен, че брои дните до края на сезона.

Около 24 часа по-късно той изрази страха си, че няма да бъде в позиция да се конкурира с Ферстапен преди края на струвашия 100 милиона паунда двегодишен контракт, продължаващ до края на 2025-а.

" Всичко, което мога да направя е да пробвам да остана оптимист ", съобщи Хамилтън, който ще навърши 39 години през идващия януари.

" Но тимът на " Ред Бул " е много напред. Те евентуално ще бъдат изрично пред нас в идващите няколко години. Знаех, че ще бъде мъчно, а сега бележим закъснение. Но ще се опитаме да се тласнем напред като тим ", добави английският водач на " Мерцедес ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР