Седемдесет и девет процента от потребителите притежават фирмена банкова карта.

...
Седемдесет и девет процента от потребителите притежават фирмена банкова карта.
Коментари Харесай

Проучване на Visa: Фирмена банкова карта ползват близо 80% от потребителите

Седемдесет и девет % от потребителите имат фирмена банкова карта. От тях близо 66% имат карта Visa, останалите са притежатели на карти от други марки, а близо 16% са притежатели на повече от една карта. Тези, които не употребяват банкова карта, показват като причина за това, че " не правят толкоз доста заплащания ", имат терзания, свързани със сигурността, или считат, че не е преференциално. Това демонстрира представително изследване на " Алфа Рисърч " по поръчка на " Visa България ", извършено през септември тази година измежду 303 компании в изявление по телефона.

В преобладаващия случай самодейността за издаване на карта е на обслужващата банка. Над 63% от интервюираните употребяват картата повече от пет години. Средно 23.5% от месечните заплащания на компанията се правят с Visa Business, а 58% употребяват стратегия за лоялни клиенти от банката издател.
По-лесни заплащания и по-малко пари в джоба
Улесняването на заплащанията и отпадането на нуждата да се носят пари в брой е най-важната причина да се употребява банкова карта. Сред другите тласъци участниците в изследването показват акция на банката, възходящите онлайн поръчки, активизиране на бизнес връзките с задгранични сътрудници.
Реклама
Бързината и удобството на заплащанията са най-важното преимущество да се употребява банкова карта съгласно 80% от интервюираните. Сред другите плюсове са лесният достъп до финансови средства, сигурността, яснотата за приходите и разноските. Кога
Близо 60% от потребителите употребяват банковата карта при заплащане в търговски обекти. За над 52% от запитаните картата е незаменима при заплащане на гориво. На трето място са заплащанията на артикули и първични материали онлайн. Банковата карта се употребява и при разплащания с сътрудници, заплащане на сметки на компанията за комунални услуги, на резервации за хотели и покупка на самолетни билети, а също и в заведения.
Процентите обаче варират според от това дали месечните фирмени заплащания с карта са под или над прага от 25%. При фирмите, които употребяват картата по-интензивно, разплащанията с интернационалните сътрудници заемат 75% дял.

Отстъпките и бонусите (от таксата, при насъбрани обороти, в лихвения %, при превалутиране) са измежду желаните от клиентите предложения от банката при потребление на банкова карта. Клиентите харесват също специфичните предложения (например за други артикули на банката), както и томболите и предметните награди.
Реклама Visa Business hub e новосъздадена платформа в поддръжка на дребните и междинните предприятия в България, която съдържа потребна информация за започване на бизнес, за финансирането и дигитализирането му. Сайтът дава насоки за написване на бизнес проект, подробна информация за другите типове компании съгласно българското законодателство, както и за нужните документи и процедури по учредяването им. Visa Business hub съдържа също описания за потребителски опит с цифрова търговия и заплащания, както и на практика препоръки за ограничения за сигурност и попречване на измами. Свързани публикации Трябва ми крипто, но в брой 20 октомври 2023, 07:45 Бумът на цифровите портфейли в България 28 юли 2023, 09:35

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР