СДВР се произнесе по снощните сблъсъци пред Румънското посолство, когато

...
СДВР се произнесе по снощните сблъсъци пред Румънското посолство, когато
Коментари Харесай

Какво каза полицията за нападнатото семейство

СДВР се произнесе по снощните конфликти пред Румънското посолство, когато протестиращи се нахвърлиха върху колата на беззащитна майка с двете й деца на задната седалка и потрошиха автомобила й.

Протестът пред Румънското посолство е нерегламентиран, по тази причина не е бил охраняван от полицията. Отзовахме се след подаден сигнал, разяснява зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Мариян Билалов във връзка снощната обсада на бул. " Ситняково ". " Колата беше ръководена от жена, до нея имаше мъж, а на задната седалка - две деца. Опитът ѝ да премине през кръстовището разгневи недоволстващите жители, които започнаха да чупят автомобила. Вследствие са били арестувани трима души ", удостовери Билалов.

На въпрос дали има заповед полицията да не охранява протестните блокади, Билалов съобщи, че няма такава инструкция. Образувано е досъдебно произвеждане по член 216 от Наказателен кодекс за заличаване на непозната движима или недвижима благосъстоятелност. Разследването и работата по случая не престават под управлението на СРП.

Жената е била на разпит в Първо районно до 1 часа през нощта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР