Парламентът подкрепи ветото на президента върху определени разпоредби от Закона

...
Парламентът подкрепи ветото на президента върху определени разпоредби от Закона
Коментари Харесай

НС подкрепи ветото на президента върху ускорените екооценки за някои инвестиционни проекти

Парламентът поддържа ветото на президента върху избрани разпореждания от Закона за поощряване на вложенията, касаещи околната среда.

Това стана с гласовете на ПП-ДБ, " Българска социалистическа партия за България ", " Възраждане " и Има Такъв Народ. Против гласоподаваха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

С това гласоподаване завърши и второто изключително съвещание в последния работен ден за Народното събрание преди акцията за изборите.

Президентът върна наредбите в закона, които вкарват ускорени процедури, когато изпълнителната власт би трябвало да се произнесе за предпочитани капиталови планове. Разпоредбата вкарва къси периоди и за издаване на становища или при осъществяване на съвещания по Закона за запазване на околната среда в хода на процедурите по екологичната оценка, или при оценка на въздействието върху околната среда.

" Ако си мислите, че ще оставим обществото да бъде рекетирано с една благородна идея и да няма никакъв баланс сред икономическо развиване на обществото и стопански ползи и безапелационната отбрана на природата, грубо се лъжете. Този мач свърши. Мачът с 50 еколога излязоха пред кабинета долу на образеца да стачкуват и нормите отиват в канала, с които могат да се вкара ред, завърши ", сподели по време на дебатите Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Понеже неведнъж се приказва за зелен октопод и за зелен рекет - доста по-страшен от зеления октопод е октоподът на мафията и рекетът от мафията ", разяснява Татяна Слутанова - Сивиева от ПП-ДБ.

" Не може повече по този начин. вие оферирате всичко да продължи, както е било до момента. И по тази причина няма 15 години тунел под Шипка. Затова нямаме автомагистрала " Струма ", по тази причина 1 милион софиянци страдат лятото, когато тръгнат за море и отново ще продължат да страдат, с помощта на вас и на вашето необяснимо държание в тази зала да казвате - " Абе доста са хубави предолженията, но няма да ги подкрепим ", сподели Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Държавният глава оспорва и основаването на предпоставки за придобиване на имущество, благосъстоятелност на обществени предприятия, което води до риск от ощетяване на публичния интерес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР