Сдружението "Граждани за устойчиво развитие" настоя да се спре търгът

...
Сдружението "Граждани за устойчиво развитие" настоя да се спре търгът
Коментари Харесай

Граждани настояват за спиране на търга за Струма

Сдружението "Граждани за стабилно развиване " настоя да се спре търгът за лот 3.2 на автомагистрала "Струма " в Кресненското дефиле с аргумента - "да не се повтори нещастието в Искърското дефиле при Своге ".

"Трябва да се спре този търг и самостоятелна интернационална оценка да оцени качеството на сигурността на така наречен двойно трасе на автомагистрала "Струма " през Кресненското дефиле ", обясниха от сдружението

Според тях планът не отговарял на условията за автомагистрала, удължавал пътуването през дефилето със 7 км, не съхранявал и самото дефиле, нямало дублиращ път, транспортно несполучлив е и криел рискове.

Организацията разгласи, че ще сезира президента Румен Радев и основния прокурор Сотир Цацаров с искане да се спре този лот.

От сдружението показаха също по този начин, че би трябвало да се спрат всички пътни планове, които предстоят да се афишират на търгове и за тях да се изготви самостоятелна, с интернационално присъединяване, експертиза, показваща, че това, за което ще се дават пари, подсигурява оптималната сигурност.

"Системата на поддържане и на развиване на пътната инфраструктура в България би трябвало да се прави от експерти, които имат отговорността и опцията да оферират професионално издържани решения, оптимално гарантиращи сигурността ", разясниха още от "Граждани за стабилно развиване "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР