Считано от 14 декември 2020 г., периодът на задължителна карантина

...
Считано от 14 декември 2020 г., периодът на задължителна карантина
Коментари Харесай

По-кратка карантина за пристигащи във Великобритания българи


Считано от 14 декември 2020 година, интервалът на наложителна карантина при идване в Обединено кралство Англия и Северна Ирландия се понижава от 14 на 10 дни. Това значи, че всички лица, които влизат на територията на страната от страна, която не попада в така наречен „ коридори за пътешестване “ до Обединеното кралство (), в това число Република България, ще би трябвало да изкарат 10-дневен карантинен интервал след своето идване. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

Остава условието за попълването на формуляр за локализация на пасажера (Passenger Locator Form - PLF) преди пътуването - . 
Засега само лицата, пътуващи до Англия, ще би трябвало да посочат във формуляра дали ще се възползват от така наречен алтернатива за „ тест за освобождение от карантина “ (‘test to release’ scheme). Съгласно настоящите правила пътуващите до Англия могат да си създадат тест за COVID-19 за лична сметка след 5-ия ден от самоизолирането си в Англия. При негативен резултат от това проучване лицата ще бъдат освободени от задължението да се самоизолират за остатъка от 10-дневния интервал на карантина та. Тестът ще би трябвало да бъде изработен на територията на Обединеното кралство, като 
За повече информация по отношение на така наречен “тест за освобождение от карантина “ (‘test to release scheme’) може да посетите следния уеб уебсайт: .
---
При потребност от подпомагане, българските жители в Обединено кралство Англия и Северна Ирландия могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, +44 020 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното Кралство: , , . 
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: . 
Препоръчваме на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР