Сблъсъкът на изкуството с политическите бежанци, особено тези от Сирия

...
Сблъсъкът на изкуството с политическите бежанци, особено тези от Сирия
Коментари Харесай

„Човекът, който продаде кожата си“ тръгва по кината от 7 януари

„ Сблъсъкът на изкуството с политическите бежанци, изключително тези от Сирия и борбата им за пътни документи и разрешителни за престояване “. Това са някои от въпросите, които предизвикат размисъл във кино лентата „ Човекът, който продаде кожата си “ на режисьорката Каутер Бен Хания.
Номиниран за интернационален „ Оскар “ предходната година, филмът е показан на юбилейния 25-и „ София филм фест “.

„ Имахме прелестният старт от фестивала във Венеция, където филмът имаше своя премиера през 2020 година в програмата „ Хоризонти “. Младият сирийски воин, който играе в ролята на основния воин Сам Али получи премията за най-хубав артист “, показа пред Радио София Светлана Дамянова от „ Арт фест “.

По нейните думи са любопитни препратките за метода по който хората от страните с спорове възприемат останалата част от света, и за това по какъв начин те гледат на него като на място за избавление.

„ Всичко потегля от една любовна история и от метода по който споделят възприятията си двама млади влюбени. Следствието от това нещо е затварянето на основния воин в ареста и насилственото му в действителност, бягство от Сирия “, разяснява Дамянова.

Филмът потегля по кината от 7 януари.

Още любопитни детайлности можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР