Създаването на обща комисия по изпълнението на Договора за добросъседство

...
Създаването на обща комисия по изпълнението на Договора за добросъседство
Коментари Харесай

Мишо Константинов с горещ коментар за догова с Македония

Създаването на обща комисия по осъществяването на Договора за добросъседство сред България и Македония е един от най-важните съставни елементи на този контракт. Тя би трябвало да почисти противоречивите неща в историята и двустранните връзки. Това разяснява анализаторът и избирателен специалист проф. Михаил Константинов, представен от " Фокус ". Според него взаимни отстъпки би трябвало да се създадат и от двете страни, само че това няма да бъде елементарно. По думите му би трябвало да се притъпят страстите и да има повече мъдрост. „ Аз бих се радвал, в случай че тази междуправителствена комисия успее да създаде правила, въз основата на които да работи. Ако се работи на парче – дайте този на нас, а този на вас, няма по какъв начин да се получат нещата “, разяснява още проф. Константинов.

Според него на тази македонска върхушка, която одеве е паднала от власт, на хората на Груевски им е належащо нещата да не вървят добре. „ На тях им е нужен скандал, с цел да се отклони публичното внимание от закононарушенията, които те направиха през последните няколко години.

За тях това е просто витално значимо. Ние не би трябвало да позволяваме това да се случи. Не би трябвало да жертваме нашите междудържавни връзки поради персоналните ползи на група някогашни управници на Македония “, разяснява още проф. Константинов. Той сподели още, че Договорът за добросъседство е в изгода най-много на Македония. По думите му България може да си разреши да договаря дълго и следвайки националните ползи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР