Създаването на наистина стилен и комфортен дом не е лесна

...
Създаването на наистина стилен и комфортен дом не е лесна
Коментари Харесай

13 неща, които пречат на апартамента да стане наистина уютен

Създаването на в действителност моден и удобен дом не е лесна задача. Всеки подхожда по собствен метод. Опитваме се да се обкръжим с неща, които ще бъдат по едно и също време потребни и приятни за окото: вмъкваме запаметяващи се фотоси в рамки, растение в саксия, украсяваме рафта с книги и красиви фигурки.

Но на моменти имаме възприятието, че нещо не е както би трябвало и ни липсва външна вероятност.

Опитахме се да разберем какво пречи на нашите жилища да станат като кориците на дизайнерските брошури.

1. Пластмасови съдове

Пластмасовите произведения безспорно имат доста преимущества: те са много устойчиви на удари, лесни за разчистване и доста евтини. Но те също наподобяват съответстващи на тяхната стойност.

Освен това с течение на времето пластмасата стартира да се разпада и да отделя летливи субстанции, които могат да повлияят негативно на нашето тяло. Много по-естетични и печеливши, да вземем за пример керамични или стъклени съдове.

2. Картичка на рафтовете

Много хора обичаха да украсяват рафтовете с картички. Ярките фотоси припомнят за прелестно събитие. И пощенските картички сложени сред чашите в шкафовете и след известно време на тях им отмина модата.. Нека бъдем почтени: както отворените, по този начин и остъклените лавици наподобяват по-добре без разноцветни картички.

3. Цветни фоторамки

Ярките, обемни рамки рядко хармонично се вписват в ситуацията и постоянно отвличат вниманието от самата снимка, трансформирайки се в съвсем главния детайл. По-добро решение би било да се придържате към спокойна рамка от неутрални нюанси.

4. Музика напразно

Много публикуван украсителен детайл, пристигнал при нас от Китай. Музикалната висулка няма практическо значение и в доста случаи единствено отвлича вниманието, до момента в който изобилието от дребни детайли основава усещане за разстройство. Освен това събира прахуляк върху себе си.

5. Външно окабеляване

Външното окабеляване има наклонност да скапва външния тип на стената. А дупките, които ги закрепват, не прибавят хубост. Ако е допустимо да скриете кабелите, тогава е по-добре да го извършите.

6. Рафтове за книги

Тези лавици бяха доста известни по време на младостта на нашите майки и бащи. Стъклото предотвратява утаяването на праха, само че върху него бързо се появяват петна и отпечатъци от ръце. Отворените многоетажни лавици са по едно и също време по-удобни и стилни.

7. Изкуствени плодове

Подобно на изкуствените цветя, пластмасовите плодове, даже с внимание към детайла, наподобяват евтини. И в случай че поставите паница с пресни плодове на масата в хола, която не ви харесва, тогава можете да освежите пространството, да вземем за пример, с ваза със сухи цветя, съобразена с тона на стаята.

8. Обувки които са разхвърляне пред входната врата

Такова „ знамение “ до вратата основава чувство за хаус. Освен това в този случай обувките се замърсяват елементарно и бързо се утежняват. Ето за какво е значимо да се погрижите за това. Чудесен вид е органайзерът за обувки. Изобщо не е скъпо и икономисва място.

9. Растения в контейнери

Случва се да нямаме време да сложете донесено у дома растение в точния момент и тогава отлагаме. Излишно е да споделям, че интериорът единствено губи от това – настроението и атмосферата. За да избегнете това, би трябвало авансово да се запасите както с пръст, по този начин и с растителна саксия.

10. Различни фигурки

Те се поставят на лавици, заемайки така и така малко работно пространство. По-практично и доста по-естетично е да оставите най-много неща, който дава отговор на ситуацията, и ще се изненадате по какъв начин подобен дребен подробност може да усъвършенства цялостното усещане на стаята.

11. Чиния, покрита  с паница

Съхраняването на храна по този метод е по едно и също време неловко. Специален резервоар  ще свърши работата доста по-добре: той ще поддържа храната по-дълго свежа, няма да пропуща миризми и ще заема доста по-малко място в хладилника. Освен това изборът на форми и цветове е на практика безграничен.

12. Часовник-гривна за стена

Това беше необикновено съвременен часовник. Можяхме да видем  във всеки втори (или даже в първия) апартамент. Но този тип часовник има доста далечна връзка с модерния жанр. Минималистичният кръговиден и беззвучен часовник ще се побере в съвсем всяка стая, без да нарушава хармонията.

13. Играчка тигър на дивана

По едно време изглеждаше като същинска находка. Децата нямаха право да играят с него, той беше единствено за хубост. Ако облегалката на дивана ви към момента е украсена с този звяр, то в този момент е моментът да се отървете от него с чиста съвест.

Може би имате друго мнение за тези неща? Какво бихте добавили към нашия лист?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР