Създадено е специално Bluetooth устройство, което намира изгубени ключове, портмонета,

...
Създадено е специално Bluetooth устройство, което намира изгубени ключове, портмонета,
Коментари Харесай

Джаджа намира изгубени вещи

Създадено е особено Bluetooth устройство, което намира изгубени ключове, портмонета, телефони. Търсачът SpotyPal е едно от последните изобретения на гръцката IT компания Terracom Informatics, а задачата му е да открива местоположението на предметите, за които хората не си спомнят къде са ги оставили.

Джаджата тежи единствено 10 грама и е с размери 36 на 36 мм, почти колкото една монета. Създателите й са помислили и за взискателните си клиенти: предлага се в три цвята - червен, бял и черен. Освен това търсачът безпроблемно може да бъде закачен на всички места - към ключодържател, портмоне, телефон, даже колело; водоустойчив е, а батерията му устоя към 12 месеца.

Всичко, което притежателите му би трябвало да създадат, е да смъкват приложение на телефона си, да свържат двете устройства с Bluetooth и да разрешат услугите за местонахождение. SpotyPal разполага още със SOS бутон, ако притежателят му се почувства заплашен в даден миг. Ако той загуби някоя от движимостите си, към която е прикачено устройството, е задоволително да отвори приложението и да позвъни. Чува се мощен тон, посредством който предметът елементарно да се локализира и изгубеното да бъде намерено. Ако обектът не е наоколо до притежателя си, може да го потърси и с карта, заложена в приложението. В противоположния случай - при липсващ телефон, има бутон, посредством който да позвъни и мобилното устройство да бъде локализирано.

Търсачът на движимости се продава поединично и в комплект от три или осем устройства според от това какъв брой неща имате потребност да съхраните. Цената му варира от 29 до 179 евро.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР