Съвсем очаквано сме стигнали до настоящата ситуация с голям ръст

...
Съвсем очаквано сме стигнали до настоящата ситуация с голям ръст
Коментари Харесай

Училището виновно за големия ръст на заразените

Съвсем предстоящо сме стигнали до актуалната обстановка с огромен растеж на инфектираните с COVID-19. Задълбочено изследване сочи, че откакто се отворят учебни заведения, растежът на новоефектираните е най-малко с 25%, заяви пред БНР пулмологът проф. Коста Костов.

„ В момента консумираме най-много резултата от започването на образователната година. Сега е моментът да преосмислим нашето отношение към ограниченията. Това, което се случва с учебните заведения, е мек модел на така наречен „ опит “ да придобием публичен имунитет. Този имунитет се проваля “, безапелационен бе специалистът.

Според него обстановката в другите обитаеми места е друга, по тази причина предприемането на местни ограничения е съответно решение.

„ Където не може да се съблюдава отдалеченост, би трябвало да бъдат въведени ограничавания. Такива места са стадионите, нощните заведения. Нищо няма да загубим, в случай че краткотрайно спрем опцията да спрем събирането на доста хора на едно място. Но страната да намерения да компенсира тези притежатели “.

Проф. Костов акцентира, че сме се провалили като общество, „ което не можа да осъзнае да наложи на политиците решение за съответни ограничения “.

„ Не имам вяра в конспирации, имам вяра в науката… С ограничения жертвите ще са доста по-малко. Проучване сочи, че в случай че занапред нататък до февруари 2021 година не се съблюдават никакви противоепидемични ограничения, Съединени американски щати ще загуби 1 млн. души, в случай че се наложат рестрикции, ще изгубят 500 000 души. Ако към тези рестрикции се наложи прецизно носене на маски, ще завоюват още 100 000 живота “.

По думите на пулмолога локдаунът не е решение, а в случай че се наложи нов, то той би трябвало да е не по-малко от 60 дни, с цел да има някакъв резултат, това обаче ще нанесе вреда върху всички - „ ще пострадаме и стопански, и душевен “.

Проф. Костов акцентира, че към този момент сме на границата на опциите на здравната система, „ а те не са доста “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР