Съвременният човек е все по-обездвижен, тъпче се с нездравословна храна

...
Съвременният човек е все по-обездвижен, тъпче се с нездравословна храна
Коментари Харесай

Тайната на дълголетието е разгадана

Съвременният човек е все по-обездвижен, тъпче се с нездравословна храна и избира през уикенда да седи пред тв приемника, в сравнение с да се посвети на планински преход.

Специалистите са безапелационни, че цифрите в международен мащаб са изключително притеснителни.

Децата от ранна възраст са с килограми над нормата, очила поради дългите часове пред екраните и хиперактивност.

Възрастните неглижират здравословното си положение, не посещават профилактичните прегледи и постоянно не обръщат внимание на първичните сигнали на заболяването.

Кой е ключът към дълголетието?

Добрият метаболизъм, казано в резюме. Което, в превод, значи дребни порции с плодове и зеленчуци, постоянни спортни занимания или просто разходка в парка, другарство с позитивни хора и отбягване на нездравословни привички от детска възраст.

Д-р Хауърд Лукс, одобрен ортопедичен хирург, твърди, че хипертонията, диабет вид 2, сърдечните болести, нарасналият холестерол, деменция и така нататък, в действителност, не са нищо друго, с изключение на разнообразни прояви на физическо безсилие вследствие на неприятно метаболитно здраве.

Специалистът е безапелационен, че метаболитното здраве е единственият скришен ключ към дълголетието.

Както Лукс изяснява, митохондриите са електростанцията на телесната клетка, осигуряваща на мозъка, сърцето и мускулите нужното за тяхното действие. Митохондриите изгарят мазнини, с цел да работят по-ефективно. Въпреки това, те стартират да губят своята еластичност, когато са наранени от инсулинова устойчивост и други проблеми на остаряването.

Леките извършения усъвършенстват повредената еластичност на митохондриите, като предизвикват окисляването на мазнините в тялото и усилват капилярите, с цел да внесат повече кръв. В резултат на това митохондриите стартират още веднъж да изгарят мазнини, поправяйки по-ранните вреди и подобрявайки цялостното здраве.

Всеки физиологичен развой в нашето тяло може да бъде повлиян от непрекъснатата липса на сън. Когато комбинирате тази липса на сън с неприятна диета и липса на физическа интензивност, неподходящите промени в тялото се натрупват с времето.

Това води до здравословни проблеми, като инсулинова устойчивост, инфаркти и така нататък Така че, напъните си костват в посока на по-добро качество на живот.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР