Съвременните електрически автомобили не са много практични за състезания за

...
Съвременните електрически автомобили не са много практични за състезания за
Коментари Харесай

Toyota и Porsche показват как ще изглеждат състезателните коли на бъдещето

Съвременните електрически коли не са доста практични за надпревари за устойчивост поради дългото време, нужно за зареждане, само че Toyota може би има опция, оповестява Engadget, откакто нейното поделение Gazoo Racing показа GR H2 Racing Concept.

Моделът е планиран да се състезава в новата категория водородни коли на надпреварата „ 24 часа на Льо Ман “. Автомобилният производител не разкрива спецификациите си, само че посланието е ясно - това е автомобил без нездравословни излъчвания, който може да прекарва повече време в надпревари и по-малко в зареждане с гориво.

Toyota не оповестява дали и по кое време GR H2 ще се появи на пистата. Машината е основана за " бъдещи надпревари ", споделят от производителя, защото желаят да усъвършенстват концепцията си преди да я пуснат в сходна конкуренция.

Компанията не е непозната на моторните спортове с ниски и нулеви излъчвания. От 2021 година насам тя се състезава с Corolla с водороден мотор в японските серии Super Taikyu, а нейният хибриден хиперавтомобил GR010 зае първите две места на подиума в генералното класиране на миналогодишното съревнование в Льо Ман. Специално конструиран водороден автомобил като GR H2 в действителност е продължение на тактиката на Toyota.

Но известието идва в внимателен миг за японския производител. Марката пренасочва фокуса си към електрическите автомобили след години на опозиция против сегмента в интерес на хибридите и водородните разработки. В същото време новият основен изпълнителен шеф Коджи Сато желае да е сигурен, че водородът ще остане " жизнеспособна алтернатива ".

И GR H2 е намек за това по какъв начин Toyota се оправя с тази алтернатива - компанията може да продължи да употребява водород в категории, в които бързите прекъсвания са значими, като в същото време ухажва пазара на леки коли, който чака електрически автомобили като bZ4X и Lexus RZ, показва още Engadget.



Porsche дава взор „ по какъв начин може да наподобява спортният автомобил на бъдещето "

Porsche също показа нова своя спортна разработка - най-новия си концептуален автомобил, наименуван Mission X. Компанията твърди, че моделът ни дава " взор към това по какъв начин може да наподобява спортният автомобил на бъдещето ".

Предполага се, че Mission X ще бъде електрически хиперавтомобил с дизайн, който черпи ентусиазъм от старите модели на автомобилния производител, в това число 959, Carrera GT и 918 Spyder. С каросерия, дълга 4,5 метра, необятна 2 метра и висока малко повече от метър, това е относително ниско ситуиран стилен автомобил.


Porsche

Новият модел на Porsche има особено покритие Rocket Metallic, макар че огромни елементи от автомобила са с олекотен стъклен купол с екзоскелет, направен от подсилена с въглеродни нишки пластмаса. Тези елементи включват половината от вратите, които са направени в стила на спортните коли от Льо Ман и се отварят напред и нагоре. Вътре има две седалки, направени от кожа и подсилена с въглеродни нишки пластмаса, открит волан, както и голям брой камери и часовници на таблото, които могат да демонстрират времето за обиколка и виталните индикатори на лидера.

Porsche също по този начин проектира автомобила с шахматно ситуирани гуми - 20-инчови колела начело и 21-инчови колела откъм гърба - за възстановяване на аеродинамиката.

Ако Mission X в миналото бъде пуснат в серийно произвеждане, автомобилният производител има намерение да го трансформира в най-бързия автомобил на пистата Нюрбургринг Нордшлайфе, известна трасе в Германия. Батерията му ще бъде инсталирана централно зад седалките и ще разполага с 900-волтова систематична архитектура, която може да зарежда автомобила два пъти по-бързо от Taycan Turbo S.

Разбира се, всичко това е, в случай че Mission X в миналото се трансформира в действителен артикул, който хората могат да купят. Засега обаче това е единствено идея.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР