Съвременната медицина буквално твори чудеса. Така например, ако човек падне

...
Съвременната медицина буквално твори чудеса. Така например, ако човек падне
Коментари Харесай

Медицински феномени, които шашнаха света

Съвременната медицина безусловно твори чудеса. Така да вземем за пример, в случай че човек падне от височина 150 метра, то вероятността за смъртен излаз е 99, 99999%. Но това надалеч не е 100% и не значи, че не съществуват същински щастливци, които с помощ на лекарите са съумели да оцелеят.

Три невероятни случаи на излекуване в медицината

1. Метален кол в главата

Американският строител Финиъс Гейдж през 1948 година получава доста тежка контузия на основния мозък, което съвсем значи смъртна присъда. Метален кол с дължина 3.2 см е влезнал в черепа на мъжа, а изходният отвор на раната е бил ситуиран на границата на челните и париеталните кости също от лявата страна. Въпреки на процедура смъртоносната контузия потърпевшият е пристигнал в схващане след няколко минути след контузията и единствено след два месеца се е върнал към дейния облик на живот. За страдание въпреки всичко контузията е довела до някои отрицателни промени на прочувствено равнище, както и на обществените привички и личностните особености.

2. Инвалидът, който проходи

 Медицински явления, които шашнаха света

През 2009 година Кевин Еверет, който е бил състезател на американски тим, се е сблъскал по време на играта с Доминик Хиксън, като освен това счупва 3-ти и 4-ти шиен прешлен, които в местата на строшаване са се разместили и е бил засегнат гръбначният мозък. Вероятността за това, че Кевин ще остане неработоспособен за цялостен живот, е била на практика 100%, само че все пак след комплицирана интервенция през днешния ден към този момент може да върви. Разбира се, постанова се да не помни за спортната си кариера, само че това е един неповторим случай в медицината през днешния ден.

3. Близнаците с обща кръвоносна система

Докторите оповестяват същински потрес за родителите на близнаците Шенон и Майк Гимбел, защото или ще оцелее единствено единият, или ще загинат и двете деца. Докторите са сложили страшната диагноза на близнаците фетофетална трансфузия, като това е положение, при което и двете деца са съединени с общи кръвоносни съдове, като по този начин в действителност единият близнак лишава живота на другия. Ако не се предприеме нищо, то в 85-90% от случаите умират и двете деца. Въпреки това се случва същинско знамение с помощта на старанието на целия лекарски екип и през днешния ден двете близначета са живи и здрави.

Това са единствено част от множеството удивителни случи в медицината. Освен това актуалната медицина е извънредно напреднала, тъй че тези щастливи чудеса през днешния ден стават от ден на ден и повече.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР