Съветниците по здравеопазване на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън

...
Съветниците по здравеопазване на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Джо Байдън обеща да се вслушва в науката в борбата срещу COVID-19

Съветниците по опазване на здравето на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън са провели диалози с ръководителите на фармацевтични компании, участващи в програмата на държавното управление на Съединени американски щати Опрация Warp Speed, с цел да ускорят развиването на лекуване за Covid-19, съобщи представителят на Байдън Андрю Бейтс.

" Ройтерс " напомня, че по време на администрацията на Тръмп в границите на Операция Warp Speed са подписани покупко-продажби с няколко производители на медикаменти.
" Новоизбраният президент Джо Байдън е безусловно решен да помогне за създаването на безвредна и ефикасна ваксина против ковид допустимо най-скоро. Още по време на неговата акция медицински съветници разговаряха с компании, занимаващи се с разработването на имунизациите, с цел да бъдат осведомени кък върви този развой “, съобщи представителят на Байдън.

Съветниците на новоизбрания президент на САЩ са се срещнали с производители на ваксини срещу ковид в късни стадии на клинични изпитвания през септември и октомври, оповестява Bloomberg News. Срещата е била ориентирана към събиране на информация за създаването, производството и възможното разпространяване на имунизациите и терапиите за лекуване на заболели.

Байдън даде обещание да се " вслушва в науката “ в битката с инфекцията, като неговият проект приканва за увеличение на тестването и следене на контактите. Той даде обещание да назначи " експерт по доставките “, който да следи доставките на медикаменти и съоръжение за сериозно заболели пациенти, с цел да не се стига до безпорядък в лечебните заведения.

Англия

Около половината от позитивните случаи на ковид в Обединеното кралство не са били разпознати след започването на програмата за всеобщо тестване.
Програмата започва в Ливърпул в петък и всеки в града може да бъде тестван за ковид, без значение дали има признаци.
Марк Улхаус, професор по епидемиология на инфекциозните заболявания в Университета в Единбург, сподели за програмата на Би Би Си Scotland’s Seven Days, че към 50% от новозаразените случаи не са били разпознати.   " Това е доста огромен дял ", сподели той. " Вероятно се дължи на това, че доста от заболелите са безсимптомни или карат заболяването толкоз леко, че не разпознават признаците. През последната седмица имаше и случаи на хора, които преднамерено игнонират това, че са заболели, тъй като не желаят да бъдат под карантина.  Каквато и да е повода обаче тези пропуснати 50% демонстрират, че към момента не можем да се борим с заболяването дейно. Ако болните не се самоизолират и контактите им не се проследят, няма по какъв начин болестта да спре.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР