Съветникът на началника на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски

...
Съветникът на началника на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Михайло Подоляк за обстрела в Еленовка: Класическа, цинична и добре обмислена провокация

Съветникът на началника на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк разяснява информацията за днешния обстрел на колонията в Еленовка на територията на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР). Руската работа на Би Би Си показва главните моменти в коментара му.

" Със сигурност е налице деликатно плануван удар против колонията, нанесен от съветските войски . В Еленовка няма оперативни военни цели за украинската войска. Освен това нашите въоръжени сили разполагат с всички принадлежности за тъкмо идентифициране на обекти, които би трябвало да бъдат унищожени: щабове, горивни бази ".

" Мащабът и скоростта на осведомителната акция от страна на съветските пропагандисти демонстрират, че това е очевидно планувана и проведена акция. Знаем, че част от пленниците са били преместени в казармата, която е ударена, няколко дни преди закононарушението . "

" Целта е да се скрият възходящите доказателства за мащаба на съветските военни закононарушения и изтезания , да се провалят споразуменията за продан ( на пленници), да се дискредитират въоръжените сили на Украйна и (в този случай) съответни модели задгранични ракетни оръжия , които ужасяват съветските окупатори.

" Руските истерични самодейни изказвания, че е нанесен удар против пленени украински бойци, са нужни, за да основат резонанс в Украйна и да настроят популацията на разнообразни страни против нашите въоръжени сили . "

" Има съзнателно, цинично, предумишлено кръвопролитие от руснаци на украински пленници, което ще бъде разследвано от Главната прокуратура и интернационалните проверяващи екипи. "

Припомняме, че сутринта бе публикувана информация от проруските сепаратисти в Донецк, която бе доказана и от съветското Министерство на защитата, че е нанесен артилерийски удар по наказателна колония в региона на обитаемото място Еленовка на територията на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), при което са починали 53 души, а са ранени 75 и че става дума за украински военнопленници, в това число от полка " Азов ".

Руската страна твърди, че наказателната колония е обстрелвана с новата американска реактивна система HIMARS, която украинските сили считат за своето най-мощно и дейно оръжие против съветските елементи.

След като от украинска страна в началото не разясниха стрелбата, по-късно Щабът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) трансферира отговорността върху съветските военни.

Според Щаба по този метод съветските военни желаят да обвинят Украйна в осъществяване на " военни закононарушения ", както и да скрият изтезанията на пандизчии и изтезанията, осъществявани там по заповед на окупационната администрация и командването на въоръжените сили на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР