Съветникът към украинската президентска канцелария Михайло Подоляк смята, че евентуалната

...
Съветникът към украинската президентска канцелария Михайло Подоляк смята, че евентуалната
Коментари Харесай

Подоляк: Спрете ли руснаците да пътуват и те ще се разбунтуват

Съветникът към украинската президентска канцелария Михайло Подоляк счита, че възможната възбрана за издаване на шенгенски визи на руснаци може да докара до протести в самата Русия.

Той обосновава за какво са нужни визови ограничавания за съветските жители.

" Шестте месеца война потвърдиха, че те не се интересуват от всеобщите убийства, разрушените градове, нуклеарния шантаж, Буча или Мариупол . Само диалозите за загуба на визи съумяват да ги върнат към съзнанието за война и отговорност . И това е първата стъпка... към протест ", написа Подоляк в обществените мрежи.

Естония, Финландия и Латвия интензивно се застъпват за възбрана на издаването на шенгенски визи на руснаци. Това предложение ще бъде разисквано на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Прага в края на август. Eстония към този момент вкара ограничавания , а.
 Естония ще забрани на съветски жители с шенгенска виза, издадена от нея, да влизат в страната.
Естония ще забрани на съветски жители с шенгенска виза, издадена от нея, да влизат в страната.

Все още ще остане позволено влизането на руснаци с шенгенски визи, издадени другаде

Предложението за въвеждането на визити в идващия пакет от наказания по отношение на Русия бе , което сега се управлява от Чешката република.

Въпреки това, както отбелязва съветската редакция на BBC, сега във визовия кодекс на Европейски Съюз или в Шенгенското съглашение (което е част от Договора за действието на ЕС) няма наредба, която да разрешава цялостна възбрана за издаване на визи за избрана страна.

Германия, както и Европейската комисия, обаче отхвърлят концепцията за изцяло прекъсване на туристическите визи за руснаци. В средата на предходната седмица, когато немският канцлер Олаф Шолц се изрече срещу такива ограничавания с мотив, че това е война не на съветския народ, а на Кремъл, последна изострен отговор от външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Естонският министър председател Кая Калас съобщи: " Спрете да издавате туристически визи на руснаци. Посещението в Европа е привилегия, а не човешко право. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР