Съветът за национална сигурност на Турция заяви, че очаква Гърция

...
Съветът за национална сигурност на Турция заяви, че очаква Гърция
Коментари Харесай

Турция: Гърция да демилитаризира егейските си острови

Съветът за национална сигурност на Турция съобщи, че " чака " Гърция неотложно да демилитаризира островите си в Егейско море до турския бряг, написа в. " Сабах ".

" Очакваме от Гърция, която е безразлична към нашите оферти за разговор, да приключи допустимо най-скоро дейностите по милитаризация на островите с демилитаризиран статут и всички нарушавания на интернационалните контракти и интернационалното право ", се споделя в изказване на съвета.

Освен това съветът, управляван от президента Реджеп Тайип Ердоган, " изрази задоволството си от включването на " Севернокипърската турска република " в Организацията на тюркските страни като наблюдаващ ".

В изказването се споделя още, че всички " опити да се попречи на решения, учредени на истината и равенството в кипърския спор ", са " обречени на крах ", като се има поради " справедливата идея " на кипърските турци.

От своя страна Атина отхвърли предходните апели на Турция по отношение на островите в тяхната целокупност като част от по-широка турска тактичност и цел за оборване на гръцкия суверенитет в цялото източно Егейско море по разнообразни способи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР