Съветът по национална сигурност и отбрана на Украйна създаде сайта

...
Съветът по национална сигурност и отбрана на Украйна създаде сайта
Коментари Харесай

Украйна прави сайт с руски военнопленници и твърди за 11 хил. загинали руснаци след инвазията

Съветът по национална сигурност и защита на Украйна сътвори уеб страницата " Окупатор ", на който се дава настояща информация за съветски военнопленници. С помощта на тази услуга роднините на съветските бойци ще могат да се свързват с украинското Министерство на защитата.

Алексей Арестович, консултант към кабинета на украинския президент, съобщи в това време, че е належащо да се основат лагери за съветските военнопленници в Украйна .

" Ще вземем решение да се провежда централизирано задържане на пленените по всички закони на Женевската спогодба, с всички условия, които, апропо, са прекалено много и напълно не са елементарни, а прекомерно комплицирани. Но към този момент става дума за лагери, тъй като такова е количеството на пленените. Не можем да ги държим като арестувани или задържани ", сподели той.

В същото време известният грузински артист и артист Вахтанг Кикабидзе предложи в изявление пред украински публицист, пленените съветски бойци да не бъдат пускани, а да бъдат употребявани за възобновяване на разрушените от войната домове в Украйна.

Главната прокуратура на Украйна, взаимно с сътрудници, сътвори, на която събира доказателства за закононарушения на Руската федерация , които ще бъдат изпратени в интернационалните съдилища и трибунали, както и до национални съдилища.

Украинският боен министър: Кремъл не желае да признае своето крушение

Украинският министър на защитата Олексей Резников написа във, в който твърди за фиаското на съветската войска и декларира, че успеха на Украйна е близо.

" Кремъл към момента не желае да признае своето крушение. Но този час към този момент наближава ", написа той.

" Недоволството и деморализацията измежду окупаторските войски се ускорява ", добавя Резников, съгласно който от ден на ден съветски бойци стигат до прозрението на някои съветски олигарси и доста от тях към този момент не желаят да водят война.

" В някои посоки нашите бойци минават в контраофанзива, врагът губи десетки единици техника, просто я хвърля и бяга. В същото време се попълня нашият механически парк. Врагът гине от своето оръжие ", продължава той.

" Кремъл дефинитивно се отхвърли от опитите да крие своите планове – те пристигнаха да унищожат нашата страна, да унищожат нашия народ. Но не им се получава ", споделя още министърът.

Над 11 000 съветски бойци са били убити откогато на 24 февруари Москва стартира нашествието си в Украйна, заяви в неделя Генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от Ройтерс. През вчерашния ден беше обявено за над 10 000 убити съветски бойци.

Генералният щаб не заяви какъв брой са жертвите от украинска страна.

От 24 февруари до 6 март съветският агресор е изгубил към 11 000 души от персоналния си състав, заяви организация Укринформ като се базира на известие на сухопътните войски във Facebook.

Дава се информация и за изгубената от съветските сили техника: 285 танка, 985 бронирани машини, 109 артилерийски системи, 50 реактивни системи за залпов огън, 21 средства за Противовъздушна отбрана, 44 самолета, 48 хеликоптера, 447 броя автомобилна техника, 260 леки скоростни катери, 4 безпилотни летателни апарати на оперативно-техническо ниво.

Данните на украинските управляващи за загубите на съветската войска, в това число човешки жертви, се разминава с формалната информация на съветското Министерство на защитата, което на 2 март за пръв път призна жертви от съветска страна, само че уточни, че са по-малко от 500.

Според последната информация на съветското МО , украинската авиобаза в Староконстантинов е била атакувана и изведена от строя. Също по този начин е бил погубен украински зенитно-ракетен комплекс С-300. През миналото денонощие съветската войска е свалила 10 украински танка и хеликоптера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР